Ovaj ljuti koren je zdraviji od limuna: neverovatno je lekovit i pomaže kod mnogih oboljenja

Ren ima antibakterijsko, antivirusno i antimikrobno svojstvo, što ga čini nezamenjivim kod različitih vrsta upalnih procesa, od grla, nosa, sinusa, desni, pluća.

Ren je nezasluženo marginalizovan na listama zdrave hrane koje se propagiraju kod nas, za razliku od, recimo Rusije, gde je ovaj ljuti koren neizostavan deo ishrane, upravo zbog svojih lekovitih svojstava.

Ren je oštrog i ljutog ukusa i kada se upotrebljava dovoljne su male količine. Ponekad i ta mala količina ume da vam zapeče nos i oči i da stvori utisak da će vam se sinusi ponovo roditi nakon tog zalogaja.

Koliko je ren zdrav govori činjenica da sadrži pet puta više vitamina C od limuna i pomorandže, a jedine namirnice koje imaju viši sadržaj ovog vitamina su šipak i crna ribizla. Pored toga, ren je bogat belančevinama, ugljenim hidratima, mineralnim solima, betakarotenom, eteričnim uljima, gvožđem, cinkom, kalijumom, magnezijumom, kalcijumom, fosforom i fintocidima, koji predstavljaju prirodne antibiotike.

Ren funkcioniše tako što nadražuje sluzokožu želuca i na taj nači pojačava lučenje žučne kiseline i poboljšava odbrambene mehanizme organizma i njegovo opšte stanje.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.