Ova namirnica čisti creva i krv od tokina: neverovatan lek iz prirode

Pšenične mekinje imaju laksativno dejstvo pa se često preporučuju kod oboljenja poput divertikularne upale debelog creva.

Pšenične mekinje se dobijaju iz spoljnje  ljuske zrna pšenice. Naime, strukturu pšeničnog zrna čine omotač (vanjski deo), endosperm (unutrašnji deo) i klica. Mlevenjem u mlinu omotač daje zrno, a endosperm brašno.

Pšenične mekinje su bogate celulozom, vlaknima, mineralima i vitaminima. Istovremeno, prirodno sadrže malo holesterola i natrijuma. Dobar su izvor belančevina i gvožđa, magnezijuma, fosfora i selena, kao i tiamina (vitamina B1).

Koja oboljenja sprečavaju i leče pšenične mekinje - pročitajte OVDE!

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.