Ova hrana ugrožava vaše HORMONE: evo koje namirnice dovode do hormonskog disbalansa

Evo koja hrana loše utiče na zdravlje vaših hormona!

Ravnoteža hormona u telu bitna je za opšte zdravlje organizma. Hormoni kontrolišu našu telesnu težinu, reproduktivno zdravlje, utiču na naše raspoloženje, koncentracijum energiju i san, kao i na rad vitalnih organa.

Posotoje razne prirodne namirnice koje se preporučuju za balansiranje horomona u telu. To je najčešće sveža i organska hrana bogata vitaminima, mineralima i namirnice koje imaju protivupalno dejstvo. Na primer, kupusasto povrće, avokado, losos, bademi, maslinovo ulje, organski jogurt i druge zdrave namirnice, začini i biljke.

Simptomi koji ukazuju na hormonski disbalans: proverite da li su vaši hormoni u ravnotežiSimptomi koji ukazuju na hormonski disbalans: proverite da li su vaši hormoni u ravnotežiSimptomi za hormonsku neravnotežu - da li patite od hormonalnog disbalansa i kako da sprečite i lečite ovo stanje prirodnim putem!

Detaljan plan ishrane za zdravlje i ravnotežu hornona najbolje će vam pripisati lekar ili nutricionista koji je upućen u to koji hormoni su tačno u disbalansu.

Međutim, postoje namirnice koje kod svakog od nas negativno utiču na stanje hormona ako se prekomerno konzumiraju. To su namirnice koje mnogi od nas imaju u svakodnevnoj upotrebi, a nije nam poznato koliko mogu narušiti naše hormone.

Evo koju hranu treba da ograničite da bi u vašem telu vladao potpuni hormonalni balans:

1. Masno meso - negativno utiče na nivo estrogena u telu (simtpmi kod pojačanog estrogena najčešće su višak kilograma, ciste na jajnicima i bolne i osetljive grudi)

2. Šećer (kolači, torte, slatkiši, zaslađeni napici...) - prekomerno konzumiranje šećera dovodi do insulinske rezistencije čiji su najčešči simptomi policističlni jajnici, višak kilograma i preddijabetes.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.