Ova hrana smanjuje visok pritisak i čuva mozak: svakog dana pojedite ove 2 voćke i sprečite bolest

Ishrana utiče na koncentraciju, moć rasuđivanja, vitalnost mozga i neke namirnice koje spadaju u grupu superhrane mogu u velikoj meri pomoći u održavanju vitalnosti. Takođe, ove dve namirnice utiču na zdravlje mozda i srca, tako ćete njihovim konzumiranjem smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara...

Svakodnevna ishrana u velikoj meri utiče na naše mentalne sposobnosti. Iznenađujuće je, ali za kratak vremenski period, ukoliko se hranite pametno, možete sa pravom početi tako i da se osećate.

Crveno blago vrednije od zlata: ovaj začin topi kilograme i smanjuje stresCrveno blago vrednije od zlata: ovaj začin topi kilograme i smanjuje stresIstraživanja su pokazala da šafran može da poboljša raspoloženje, smanji simptome PMS-a i pomogne da smršate.

Na samom vrhu piramide namirnica koje pomažu našem mozgu da održi vitalnost nalazi se borovnica. Borovnice štite mozak od stresa i, kao nezamenljiv antioksidant, mogu da utiču na vitalnost mozga.

hranite_se_zdravo_i_pametno_kako_da_svakodnevnom_ishranom_ocuvate_zdravlje

Borovnice možete naći tokom cele godine, lako se zamrzavaju kad im nije sezona i odličan su sastojak za razne vrste smutija, kao i za različite poslastice. Sa borovnicama možete početi i dan ako ih dodate u bilo koju vrstu pahuljica za doručak. Važno je da ih koristite svakodnevno, i što više. S tim u vezi predlažem i sirovi kolač od borovnica, koji vas može strpljivo čekati u zamrzivaču kad god poželite da se nagradite za spretno i pametno završen zadatak.

Mnogi veruju da je ovo najlekovitija biljka na svetu: pomaže kod raznih upala i bolovaMnogi veruju da je ovo najlekovitija biljka na svetu: pomaže kod raznih upala i bolovaMnogi u svom domu imaju ovu biljku, a ne znaju koliko je lekovita - evo zašto je čuvarkuća pravi dar prirode!

Sa borovnicama i njihovim blagotvornim dejstvom na našu mentalnu vitalnost se može donekle uporediti i avokado. Avokado takođe spada u superhranu koja sadrži folnu kiselinu, omega-3, magnezijum, kao i vitamine koji su značajni za dobrobit čitavog našeg organizma. Avokado takođe podstiče prokrvljenost i smanjuje povišen pritisak, što takođe utiče na naše mentalne sposobnosti. Predlažem vam jednostavni pesto od avokada, koji može da se koristi kao sos za špagete, ovog puta od tikvica.

Izvor: Lovesensa

Aleksandra Maček

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.