Ova hrana loše utiče na zdravlje creva: sve o kiselim i alkalnim namirnicama

Umesto da izbacite svu kiselu hranu, savet je smanjiti unos kiselih namirnica i umesto toga uvrstiti u prehranu više alkalnih namirnica.

Kako bi telo moglo da upija i iskoristiti pojedine hranjive stvari, probavni sistem mora hranu dobro da razgradi. Nezdrave navike u ishrani, poput prevelikog unosa hrane sa kojom sistem organa za varenje ne može da se nosi, uzrokuju probavne tegobe, a one mogu štetno delovati na odnos alkalnog i kiselog u telu.

Naša tela mogu biti ili alkalna ili kisela. Kako bismo bili zdravi, dobro se osećali i sa lakoćom obavljali svakodnevne poslove, naš pH morao bi biti neutralan ili blago alkalan – između 7, 3 i 7,5. Zbog savremenog načina života obično je mnogo manji, odnosno kiseliji, i zato se osećamo umorno, bezvoljnima, nadutima, loše.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.