Ova biljka sprečava bolest jetre i čisti dušu: rajski cvet za zdrav i zaštićen organizam (RECEPT)

Ako rusa raste oko kuće, veruje se da će ukućani imati srećan i dugovečan život!

Žuta rusa (lat. Chelidonium majus) svake godine izraste iz trajna korena, do otprilike pola metra visine, a raste uz puteve, ograde, zidove, jako voli neobrađena zemljišta i groblja. Rasprostranjena je po čitavoj našoj zemlji, ali najviše u kontinentalnom delu. Koristi se od davnina, a ovo su njegova lekovita i mistična svojstva...

Rusa je neprijatnog mirisa i izrazito gorkog ukusa, beremo ga u doba cvetanja (od aprila do kraja avgusta) i to celu biljku, te brzo sušimo jer se inače pokvari i usmrdi.

Rusa je zasigurno jedna od najlekovitijih biljaka naše zemlje. Koristi se protiv bolesti jetre, slezine, žuči, bešike, protiv hroničnog bronhitisa, astme, nervoze, angine pektoris, arterioskleroze, otapa žučni kamenac, pijemo ga kod gripa, migrene, uremije, visokog pritiska, poboljšava vid, leči hronične očne upale. Najrašireniji je lek protiv virusnih bradavica.

Ovo je najzdravija salata na svetu: evo zašto redovno treba da jedete matovilacOvo je najzdravija salata na svetu: evo zašto redovno treba da jedete matovilacPosebno se preporučuje anemičnim osobama, a zbog prisustva kalijuma i bakra dobar je saveznik i za zdravlje srca.

Topla obloga od celog dela nadzemne biljke vrlo brzo pomaže kod grčeva u stomaku, kao i kod bolova u polnim organima. Stavimo li rusin uvarak kao oblogu na stomak, oteraće gliste.

Rosopas sadrži otrov helidonin, koji je u normalnim količinama neškodljiv, a zaustavlja deljenje ćelija te se zato koristi za lečenje svih vrsta raka. Veća količina izaziva mučninu i proliv i treba biti umeren i oprezan i posavetovati se s fitoterapeutom i lekarom.

Evo jednog recepta od rosopasa koji možete lako napraviti sami.

Tinktura ruse

Uzmete dve šake svežeg rosopasa, sitno ga isecite, stavite u teglu sa širokim otvorom, pa sve zalijte jakom komovom rakijom. Pustite da stoji deset dana, uz povremeno protresanje, pijete od 3 do 10 kapi na kocki smeđeg šećera ili razmućeno u 1dl mlake vode. To se koristi protiv reume, gihta, hemeroida, vodene bolesti, bolesti želuca, te protiv raka.

Otvara put u raj

Veruje se da rosopas, ako raste oko kuće, daje ukućanima dug i prijatan život, takođe da dočekuje umrle na grobljima, gde im pročišćava dušu i otvara put u raj, te pruža lep zagrobni život.

Ovaj napitak smanjuje rizik od karcinoma: PRIRODNI LEK OD SAMO 3 SASTOJKA - jača imunitet i sprečava upale (RECEPT)

Izvor: Sensa.hr

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.