Otporni na viruse, zaštićeni od bolesti: ovo je eliksir života i najsavršenija prirodna namirnica za zdravlje

Štiti od virusa, jača imunitet i sprečava rast tumora - ovu namirnicu uvek treba da imate u kući! Neverovatno je zdrava...

Među najjačim prirodnim “superherojima“ sa antivirusnim i antibiotskim (odnosno antibakterijskim) delovanjem ističe se – matična mleč. Prozvana je eliksirom života i najsavršenijom namirnicom na svetu jer sadrži jedinstvenu kombinaciju materija što jačaju imunitet i vitalnost. Hemijski sastav matične mleči toliko je složen da ga naučnici još nisu u potpunosti razjasnili.

Matična mleč je izlučevina posebnih žlezda pčela. Proizvode ju mlade pčele radilice kao hranu za maticu, pčelinju kraljicu od koje zavisi opstanak košnice. Matična mleč vrlo je dragocena jer se višak koji je moguće uzeti za ljudsku uporabu dobija vrlo složenim postupkom, a prikuplja se ručno samo tokom maja, juna i jula. Ova kremasta materija u izvornom je obliku vrlo osetljiva i mora se čuvati u posebnim uslovima.

Čisti krv, sprečava bronhitis i čuva jetru: najbolji recept za domaći MED OD MASLAČKAČisti krv, sprečava bronhitis i čuva jetru: najbolji recept za domaći MED OD MASLAČKAU kombinaciji sa voćem, med od maslačka čini odličan lek za detoksikaciju krvi, zdravlje jetre i prevenciju bronitisa i astme.

• Osim što deluje protivuplano i sprečava razmnožavanje štetnih mikroba, matična mleč ima energetski učinak: pomaže kod umora i iscrpljenosti i jača otpornost na stres, pa se preporučuje za bolje pamćenje i lakše učenje, ali i za bolju telesnu kondiciju i izdržljivost.

• U ovom izuzetno moćnom koncentratu nalazi se obilje vitamina A, B, C, D i E, među kojima se ističe posebno visoki udeo vitamina B skupine. Sadrži i niz važnih minerala: kalcijum, gvožđe, bakar, magnezijum, fosfor, kalijum, silicijum... Takođe su u sastavu matične mleči visokovrijedni prirodni šećeri, lipidi, enzimi...

• Matična mleč jedinstven je izvor aminokiselina. To su temeljni sastojci proteina (bjelančevina) od kojih zavisi funkcije telesnih ćelija. Neke aminokiseline stvaraju se u organizmu, ali postoje i one koje organizam ne može sam proizvesti pa se nazivaju esencijalnima, a moraju se unositi hranom. Matična mleč sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina: histidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan i valin.

Kako nas mleveni biber i med leče od prehlade i virusa: ojačajte celokupan imunitetKako nas mleveni biber i med leče od prehlade i virusa: ojačajte celokupan imunitetKombinacija meda i bibera neverovatno jača imunitet - evo šta treba izbegavati, a šta koristiti kod prehlade!

• Matična mleč je prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku. Acetil kolin je neurotransmiter odnosno prenosnik nervnih impulsa koji je izuzetno važan za rad mišića, srca, želuca, žuči, slezene i drugih organa.

• Samo u matičnoj mleči postoji jedinstvena 10 HDA, nezasićena masna kiselina sa snažnim protivpualnim i protivalergijskim delovanjem. Naučno je dokazano da 10 HDA blokira u organizmu pokretače alergija, histamin i IgE imunoglubolin. Neka istraživanja takođe pokazuju da 10 HDA može sprečiti nastanak i širenje ćelija tumora.

Izvor: Sensa.hr

Ivana Vodogažec

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.