One su pune antioksidanasa i vlakana: Prepecite koštice lubenice i jedite ih ovako! (RECEPT)

Umesto da bacate koštice lubenica, iskoristite ih u jednostavnom receptu u kojem ćete ih pretvoriti u ukusne i zdrave grickalice koje su kao stvorene za leto, plažu i nalete gladi kada ste na dijeti.

Na lubenici je skoro sve jestivo - i bela ivica uz koru i semenke, koje su prava riznica zdravljaako se pripreme na ispravan način. Beli deo možete oguliti, narezati na kockice i ubaciti u vok ili ih kiseliti poput krastavca za osvežavajuću grickalicu.

 Koštice lubenice pak kriju sve nutrijente potrebne za normalno funkcionisanje ljudskog organizma, od proteina, zdravih masnoća, vitamina i minerala, kaže Elizabet Somer, registrovana dijetetičarka i nutricionistkinja.

Nstavak teksta pročitajte OVDE!

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.