OMNI DIJETA za mršavljenje, detoks i sprečavanje upala: ishrana koja će pročisiti organizam od toksina i masnih naslaga

OMNI dijeta podrazumeva 3 faze - evo koje namirnice su dozvoljene, a koje ne!

Podstiče mršavljenje, sprečava upale i štiti telo od oboljenja!

Omni dijeta je sve više postala popularna u svetu zdrave ishrane, a evo koliko je delotvorna za imunitet, zdravlje i mršavljenje, piše Lovesensa.

Ovu dijetu proslavila je medicinska sestra Tana Amen koja se izborila sa ozbiljnim zdravsvenim problemima i akrcinom štitne žlezde.

Već pre 30. godine Tana Amen suočila se sa brojnim zdravstvenim teškoćama poput hormonalnog disbalansa, insulinske rezistencije, visokog holesterola i problema sa štitnom žlezfom.

Kako bi svoje zdravlje vratila u ravnotežu, odlučila je da promeni način ishrane. Fokusirala se na ishranu koja podrazumeva uravnoteženo konzumiranje namirnica biljnog i životinjskog porekla u umerenom obliku.

NAJBOLJA DIJETA U 2020. GODINI: stručnjaci dokazuju da ovaj način ishrane provereno i brzo skida kilogrameNAJBOLJA DIJETA U 2020. GODINI: stručnjaci dokazuju da ovaj način ishrane provereno i brzo skida kilogrameProglašena najdelotvornija i najzdravija dijeta za 2020. godinu!

Omni dijeta podrazumeva 70 odsto biljne ishrane i 30 odsto proteina, uglavnom iz nemasnog mesa.

Iako dijeta pozdravlja i biljne i životinjske proizvode, ona ima mnoga ograničenja. Na primer, mlečni proizvodi, gluten, šećer, soja, kukuruz, krompir i veštačka zaslađivača nisu dozvoljeni.

Sledeći Omni dijetu, Amen navodi da je transformisala hiljade života. Iskustva mnogih koji su praktikovali ovu dijetu pokazuju da se sa ovakvom ishranom regulišu upalni procesi u telu, smanjuje se rizik od hroničnih oboljenja i optimizuju se moždane funkcije.

Omni dijeta podrazumeva program ishrane u tri faze i traje 6 nedelja. Faza 1 i 2 su pomalo restriktivne, dok je faza 3 jednostavna.

Faza 1

Jedite samo hranu koju dijeta podrazumeva.
Ne sme se konzumirati hrana sa zabranjene liste.
Konzumirajte oko 90 g voća dnevno.
Izbegavajte deserte.
Konzumirajte zeleni smuti umesto doručka i večere.
Jedite namirnice bogate proteinima na svakih 3-4 sata.
Pijte vodu umesto drugih pića.
Vežbajte najmanje dve puta nedeljno i idite u saunu radi detoksikacije.

Vaša ishrana bi trebala da se sastoji od 30% proteina, dok bi preostalih 70 % trebalo da bude biljnog porekla.

Faza 2

Tokom druge dvonedeljne faze, faze 2, treba da nastavite da pratite pravila iz faze 1, ali dozvoljeno vam je da umereno jedete neobrađene slatkiše koji ne sadrže dodatni šećer ili belo brašno. Na primer, tamnu čokoladu.

Pored toga, od vas se očekuje da vežbate svakodnevno i hodate najmanje 30 minuta dnevno.

Faza 3

Ova dvonedeljna faza omogućava veću fleksibilnost u pogledu izbora hrane i poslednja je faza programa. Dozvoljeno je da u ishrani imate 10 % namirnica sa zabranjene liste (predstavljena dole). Ako morate, konzumirajte "zabranjenu hranu", ali u tri zalogaja. Možete popiti čašu crnog vina nedeljno, ali morate izbegavati alkoholna pića koja sadrže šećer ili gluten, poput piva ili koktela.

Dozvoljeno vam je da uživate u jelima tokom proslava, poput venčanja, rođendana ili godišnjice. Međutim, od vas se očekuje da planirate unapred i izaberete samo jednu zabranjenu hranu u kojoj možete uživati. Važno je da ne osećate krivicu zbog konzumiranje namirnica sa "zabranjene" liste.

Ovu fazu treba slediti najmanje 2 nedelje.

Spisak namirnica koje treba da jedete u OMNI dijeti:

Povrće koje ne sadrži skrob (rukola, artičoke, špargla, avokado, repa, paprika, brokoli, kupus, šargarepa, karfiol, celer, blitva, cikorija, krastavac, patlidžan, komorač, beli luk, kelj, zelena salata , gljive, luk, rotkvica, spanać, tikvice, paradajz...)

Organsko nemasno meso (piletina, ćuretina, riba, morski plodovi...)

Jaja (važna zbog Omega 3 kiselina)

Masti i ulja (bademovo, kokosovo ulje, organsko maslinovo ulje i ulje makadamije)

Sirovi i nezaslađeni orašasti plodovi i semenke

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.