Odblokirajte moćnu i lekovitu Ći energiju: rešite se brojnih tegoba vežbanjem prstiju

Prema Ći gong tradiciji u rukama se nalazi veliki broj kapija ći energije, te se kroz vežbanje prstiju može značajno pospešiti protok ćija kroz odgovarajuće kanale tj. meridijane.

Svaki prst je povezan sa nekim unutrašnjim organom ili grupom organa. Vežbe Ćija mogu biti blagotvorne za zdravlje celog tela, kaže Piter Fenton u svojoj knjizi Šaolinski nej đin ći gong (izdavač baBun). Ovaj naročiti Ći gong razvili su šaolinski monasi, a specifičan je upravo isceljujući aspekt ove discipline.

Ovo su najbolji prirodni diuretici: kako da se oslobodite viška tečnosti u teluOvo su najbolji prirodni diuretici: kako da se oslobodite viška tečnosti u teluZa razliku od industrijski prerađene hrane (pre)pune masnoća, soli i šećera, koji podstiču zadržavanje tečnosti i otpadnih…

Niz jednostavnih vežbi prstima može doneti olakšanje kod niza tegoba - od nesanice do poboljšanja imunog sistema. Pre svake vežbe zauzima se položaj konja koji predstavlja početnu vežbu zagrevanja i prikupljanja univerzalne energije.

Kako nastaje višak tečnosti u telu: koje edeme izazivaju hormoni i kako da sprečite oticanje telaKako nastaje višak tečnosti u telu: koje edeme izazivaju hormoni i kako da sprečite oticanje telaLjudski organizam ima zadivljujuće složen i prefinjen sistem „navodnjavanja”. Telo se sastoji od otprilike 40 triliona ćelija. Da…

Zatim možete početi sa vežbama za određene tegobe, na primer, kod glavobolje treba saviti palčeve dva puta prema spolja, zatim saviti male prste dva puta i na kraju savijati palčeve i male prste skupa jedanaest puta.

Izvor: Lovesensa

Jelena Lonić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.