Očistite jetru grožđicama: izbacite toksine iz tela na prirodan način (RECEPT)

Dobre grožđice moraju biti tamno smeđe ili smeđe boje (ako je u pitanju svetla sorta grožđa – onda svetlo smeđe boje).

Postupak čišćenja i detoksikacije jetre grožđicama jedna je od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti i toksina. Sama zatrovanost organizma ga upravo i sprečava da uključi mehanizam samoizlečenja, a takođe značajno smanjuje efikasnost lekova i recepata prirodne medicine.

Jetra u našem organizmu ima ulogu "Fabrike krvi". Takođe pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Jetra obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje.

Reguliše holesterol, infekcije i podstiče mršavljenje: evo zašto u svako jelo treba da stavite malo celeraReguliše holesterol, infekcije i podstiče mršavljenje: evo zašto u svako jelo treba da stavite malo celeraCeler važi i za biljku koja ima moć da sprečava hronične upale u organizmu, kojih nismo ni svesni, a koje vremenom mogu da…

Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspoloženje.

Čišćenje jetre grožđicama počnite odlaskom u kupovinu – kako biste izabrali prave grožđice. Ovo je vrlo važno, jer danas naći neprskane grožđice bez dodanog sumpor dioksida – nije lako.

Ne kupujte vrlo svetle, žućkaste grožđice. Njihova svetla boja – je upravo rezultat tretmana sumpor-dioksidom ili, u najboljem slučaju, kršenje pravila sušenja. Ne kupujte ni "sjajne" grožđice, jer su takođe hemijski tretirane.

Kvalitetne, organske grožđice bez hemije su bez sjaja, naborane, ne previše mekane, ali nisu ni tvrde. Zrna moraju biti očuvana, neoštećena.

Dobre grožđice moraju biti tamno smeđe ili smeđe boje (ako je u pitanju svetla sorta grožđa – onda svetlo smeđe boje).

4 vrste čaja za mršavljenje i detoks - jedan sigurno već imate u kuhinji: ubrzavaju metabollizam i smanjuju želju za šećerom4 vrste čaja za mršavljenje i detoks - jedan sigurno već imate u kuhinji: ubrzavaju metabollizam i smanjuju želju za šećerom4 neverovatno zdrava čaja mogu da pomognu i u procesu mršavljenja, ali ne treba nikako da pijete više od dve šolje dnevno!

Takođe postoji i crno suvo grožđe s plavičastom nijansom, koje se dobija iz tamnih sorti vinove loze.

Idealno je ako možete pronaći grožđice s "repićima" – jedan od glavnih pokazatelja prirodnosti suvog grožđa. Kad ste izabrali pravo suvo grožđe – možete početi s pripremom sredstva za čišćenje jetre.

Čišćenje jetre grožđicama – recept

Ujutro natopite pola čaše grožđica na 15 minuta u toploj vodi, zatim dobro isperite pod mlazom vode.

Stavite oprane grožđice u čašu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sledećeg jutra. Sledećeg jutra, na tašte, popijte napitak i pojedite grožđice.

Lezite u krevet na sat-dva i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu stomaka. Ovaj postupak se obavlja jednom nedeljno tokom mesec dana (dakle 4 puta u mesecu), dva puta godišnje.

Izvor: Atma/Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.