Neuromuskularna terapija za energiju

Pronađite okidače bolova i oslobodite se tenzije u telu.

Česte glavobolje, ukočenost vrata, bol u leđima, posledice su, između ostalog, naših loših navika. Međutim, možemo da se naučimo i tehnikama koje će pomoć telu da se opusti. Jedna od njih je neomuskularna terapija koja otkriva okidače bola i zaceljuje ih.

Terapija je razvijena sredinom XX veka u SAD i Evropi i objedinjuje masažu, istezanje i vežbanje kod kuće. Usmerena je na lečenje hroničnih bolova i neprijatnosti uzrokovanih lošom cirkulacijom, pronalaženjem okidača u telu i pritiskom na nerve. Okidači su mesta sa slabom cirkulacijom u mišićima ili tetivama nastali usled povreda, premora i naglih pokreta. Kada se ta mesta dodatno opterećuju, šalju informacije koje se manifestuju u vidu trnjenja, neugodnosti ili grčeva. A onog trenutka kada se u telu stvori taj obrazac – neprijatnost se samo dalje razvija.

Neuromuskularni terapeuti koriste dodir i pritisak za dijagnozu bolnih tačaka, a kada ih otkriju, oslobađaju cirkulaciju na tim mestima pomoću odgovarajućeg pritiska. Osećaj je kao da neko aktivira dugme na elektronskoj mapi vašeg tela i upali svetla na pravom putu od okidača do kritične tačke (to može da bude tačka na vratu koja će osloboditi lice i skalp od grčeva). Kako terapeuti pritiskaju tačku za tačkom, pacijenti osećaju kako se telo oslobađa i javlja se olakšanje. Nakon tretmana, dolazi do naglog priliva energije i toplote tamo gde je nekada postojala tenzija, kao da je potok oslobođen brane i ponovo slobodno teče.

Jasmina Stojanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.