Nedostatak ovog vitamina uzrokuje poremećaj HORMONA: evo kako da sprečite bolest ŠTITNE ŽLEZDE

Nedostatak ovog vitamina može biti okidač za bolest štitne žlezde!

Istraživanja pokazuju da je zdravlje štitne žlezde vrlo povezano sa koncentracijom vitamina B grupe u organizmu, piše Lovesensa.

Nedostatak vitamina B2 (riboflavin) usporava funkciju štitne žlezde i kao posledica se javlja nedovoljno lučenje hormona štitne žlezde.

Simptomi koji ukazuju na nedostatak vitamina B2 u telu su: ispucale usne, suva koža, upale usne duplje i jezika, suvo grlo, anemija, osetljive oči na jače svetlo, fistule.

Ajurvedski „lek za stotinu bolesti" pomaže i ženama i muškarcima: za jači libido i lakše začećeAjurvedski „lek za stotinu bolesti" pomaže i ženama i muškarcima: za jači libido i lakše začećeZahvaljujući moćnom hormonalnom dejstvu, šatavari podmlađuje ženske reproduktivne organe, pojačava laktaciju i pomaže kod…

Potrebna doza vitamina B2 može se uneti putem ishrane, a najviše ga ima u mlečnim proizvodima, jajima, mesu, lisnatom povrću, žitaricama i orašastim plodovima.

Takođe, osobe kojima je smanjena funkcija štitne žlezde ne mogu apsorbovati vitamin B 12, što može biti vrlo opasno po zdravlje. Uglavnom im lekari prepisuju korišćenje suplemenata, a preporučuje se da u ishranu uključe susamovo seme, tunu, mleko, jaja, sir, šparglu i kruške.

Ukoliko imate neke od navedenih simptoma za nedostatak vitamina, važno je da uradite analizu krvi i konsultujete sa stručnjakom.

Kako da pravilno pijemo vodu: 10 zlatnih ajurvedskih pravilaKako da pravilno pijemo vodu: 10 zlatnih ajurvedskih pravilaPijte najvažniju tečnost na svetu tako da vam ona prija i okrepljuje vas. Ajurveda nam nudi savete kako da osvežimo telo i dušu…

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.