Nedostatak ovog vitamina izaziva ozbiljne zdravstvene probleme: evo koje namirnica sadrže vitamin D

10 namirnica koje sadrže najviše vitamina D!

Poznat kao vitamin Sunca, vitamin D je neophodan za pravilno fiunkcionisanje celog organizma, piše Lovesensa.

Istraživanja pokazuju da je dovoljno provesti od 15 do 30 minuta izloženi sunčevoj toploti kako bismo telu obezbedili dovoljnu dozu vitamina D.

Smanjuje rizik od tumora, reguliše varenje i čuva mozak: ovaj začin čisti i leči celo telo iznutraSmanjuje rizik od tumora, reguliše varenje i čuva mozak: ovaj začin čisti i leči celo telo iznutraZačin koji leči celo telo iznutra - ruzmarin je moćno sredstvo za prevenciju od ozbiljnih oboljenja!

Simptomi koji ukazuju na nedostatak vitamina D su: česta prehlada, umor i pospanost, problemi sa kostima i bol u kučmi, depresivno raspoloženje, smanjena gustina kostiju, opadanje kose i rane ne zarastaju brzo.

Nedostatak vitamina D povezan je sa raznim oboljenjima poput hroničnih infekcija, srčanih oboljenja, multiple skleroze, karcinoma, psorijaze, demencije i depresije.

Ukoliko niste u mogućnosti da se radovno izlažete Suncu, onda se snadbevajte vitaminom D iz namirnica ili koristite suplemente.

3 bolesti koje leči kopriva: evo kako da koristite biljku koja donosi brojne dobrobiti za zdravlje3 bolesti koje leči kopriva: evo kako da koristite biljku koja donosi brojne dobrobiti za zdravljeVišestruko korisna biljka - kopriva može da ublaži i prevenira brojne bolesti, a naročito ove tri:

Namirnica koje sadrže vitamin D su: šampinjoni, kozji sir, ceđena pomorandža, punomasni jogurt i mleko, riba (najviše losos), žumance i riblje ulje. Ukoliko jedete meso, vitaminom D je bogata džigerica i crveno meso.

Vitamin D ima važnu ulogu u prevenciji karcinoma creva i dojke. Njegova funkcija je da unapredi funkcionisanje imuniteta i zaštiti nas od težih disbalansa u organizmu. Poznato je da vitamin D smanjuje ritzik od dijabetesa tipa 2 i od sezonskog afektivnog poremećaja.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.