Napravite prirodni sprej za zaštitu od komaraca: brz i lak recept za delotvorno sredstvo koje lepo miriše

Evo kako da sami napravite sprej za zaštitu od komaraca!

Svakog leta vodimo malu borbu sa komarcima - svrab, ujedi, strah od infekcija - ovi mali insekti mogu zaista da upropaste kampovanje, uživanje na terasi u toploj letnjoj večeri ili boravak na plaži, piše Lovesensa.

Mnoge kreme, sprejevi i druga zaštita od komaraca može u sebi sadržati toksične hemikalije. Zato se poslužite prirodnim sredstvima sa mirisom koji odbija komarce i bezbrižno uživajte u letu.

7 biljaka od kojih beže komarci: evo šta treba da imate u kući tokom leta7 biljaka od kojih beže komarci: evo šta treba da imate u kući tokom letaPrirodno sredstvo u borbi protiv komraca - 7 biljaka koje su odlična zaštita protiv ovih dosadnih i opasnih insekata...

Ovaj prirodni sprej protiv komaraca baziran je na pažljivo odabranim eteričnim uljima čiji miris, a naročito njihova kombinacija, odbija komarce.

Evo kako da sami napravite sprej za zaštitu od komaraca:

Potrebno vam je:

  • 300 ml medicinskog alkohola od 70%
  • 15 kapi eteričnog ulja citronele
  • 15 kapi ulja limunske trave
  • 10 kapi eteričnog ulja bibera
  • 10 kapi ulja čajevca

Priprema:

U staklenoj posudi pomešajte sve sastojke i mešajte dok se ne sjedine. Sipajte pomoću levka u bočicu sa raspršivačom. Nanesite sprej protiv komaraca dok boravite napolju.

Napomena: Ukoliko imate odrešenih problema sa kožom, pre upotrebe spreja posavetujte se sa svojim dermatologom.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

10/07/2020 Sandra Pusica
Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com WhatsApp (+16014560144)