Napitak samuraja protiv holesterola i masti: zašto se u proleće pije čaj od šitaki pečuraka (RECEPT)

Da li ste spremni da izbacite štetne masti iz svog organizma? Evo zašto treba redovno da pijete čaj od šitaki pečuraka...

Tokom praznika uživamo u ukusnim specijalitetima, što uzrokuje višak kilograma, ali i povišeni holesterol u krvi. Kako biste očistili organizam od masti životinjskog porekla i smanjili holesterol potrebno je da tokom proleća konzumirate "hranu samuraja", piše Lovesensa.

7 u 1 đumbir limunada: napitak za najbolji detoks i ubrzanje metabolizma...

Čaj od šitaki pečuraka čisti i oslobađa masti iz organizma, a istraživanje je pokazalo da supstanca iz pečuraka pod nazivom eritadenin za nekoliko dana smanjuje 25 do 40 odsto nivo holesterola u krvi. Takođe, novija istraživanja pokazuju da šitaki pečurke imaju antikancerogeno dejstvo.

Čudotvorni napitak za više energije i manje toksina: kako da napravite limunadu sa chia semenkama (VIDEO + RECEPT)...

Priprema čaja od šitaki pečuraka

Čaj se priprema od osušenih crnih šitaki pečuraka. Iseckajte jednu pečurku, dodajte 2 šolje hladne vode i kad proključa, smanjite da tiho vri oko 20 minuta. U čaj dodajte prstohvat morske soli ili jednu kašičicu soja sosa. Pijte po pola šolje, četiri puta dnevno. Čaj se ne sme piti duže od tri dana.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.