Najstarija metoda izlečenja i obnavljanja tela: potrebno vam je samo 10 minuta dnevno

Ajurvedske metode lečenja - ovo je najstariji način da iscelite celo telo za samo 10 minuta dnevno!

Ovih 6 drevnih ajurvedskih metoda lečenja mogu značajno poboljšati kvalitet vašeg života. Kkao biste ih praktikovali, potrebno vam je samo 10 minuta dnevno, piše Lovesensa.

Ajurvedske metode isceljenja i obnavljanja tela smatraju se jednom od najstarijih sistematskih metoda negovanja tela. Čak je i Svetska zdravstvena organizacija prepoznala njihov značaj. Aiurveda pomaže u harmonizaciji interakcije uma, tela i duše, koristeći tehnike dokazane vekovima.

Ajurveda: tri odlične dijete koje poboljšavaju zdravlje i smanjuju kilogrameAjurveda: tri odlične dijete koje poboljšavaju zdravlje i smanjuju kilogrameRegulišite zdravstvene probleme i dovedite telo do savršenih mera uz pomoć dijeta po ajurvedi...

Ajurveda nas uči da se energija koja teče kroz Univerzum može usmeravati i kontrolisati. Ukoliko možemo da osiguramo da je njen protok kroz naše telo što je moguće uravnoteženiji i skladniji, to će omogućiti našem telu da maksimalizuje svoj potencijal.

Ajurvedska učenja kažu da na ljudsko telo utiču tri glavne doše: Vata, koja je odgovorna za pravilno disanje, Kapha, u čijoj oblasti su odgovornost, snaga i izdržljivost tela u celosti, i Pita doša koja kontroliše metabolizam.

Jutro

Čišćenje jezika - 30 sekundi

Nakon pranja zuba, pomoću posebnog alata (ili samo bočne strane četkice) uklonite naslage sa jezika. Ako to radite redovno, iz dana u dan, ovaj postupak će pomoći žučnoj kesici i bubrezima. Naslage na jeziku sadrže puno toksina i drugih štetnih materija koje mogu poremetiti harmoniju organizma, i zbog toga je važno da ih ukloniti bar jednom dnevno.

Isperite usta susamovim uljem - 2 minuta

Nakon što očistite jezik, isperite usta, ne hemijskim sredstvom za ispiranje usta, već prirodnim susamovim uljem, a nakon toga običnom toplom vodom. Susamovo ulje bogato je kiselinama koje normalizuju acidobazni balans u ustima, a takođe pomažu u poboljšanju zdravlja zuba i desni mnogo bolje nego većina kozmetičkih proizvoda.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.