Moćno ulje za lepotu kože i zaštitu zdravlja: antioksidansi ulja od koštica grožđa jači od vitamina C i E

Ulje od koštica grožđa bogat je vitaminom E, pomaže kod bronhijalne astme, dermatitisa i alergija. Takođe, ovo ulje ima veliku primenu u negovanju kože i kose...

Ulje od koštica grožđa bogato je proantocijanidinima, snažnim antioksidansima, koji su 20 puta jači od vitamina C i 50 puta delotvorniji od vitamina E, a upravo ovi „hvatači" slobodnih radikala čuvaju kožu od starenja.

Ovaj dragoceni proizvod obiluje masnim kiselinama, naročito esencijalnom linoleinskom, koja sprečava gubitak vlage i reguliše lučenje masnoće. Zahvaljujući brojnim lekovitim svojstvima, sok od grožđa i ulje od grožđanih koštica ulaze u sastav mnogih kozmetičkih preparata.

Ulje od koštica grožđa ulazi i u sastave preparata za negu kose, jer kosu čini sjajnijom i nežnijom, regeneriše krajeve koji su ispucali, a može podstaći i njen ponovni rast. Zbog svojih adstrigentnog svojstva pruža nam odličnu zaštitu od sunca. Vitamin E kojim obiluje čini kožu sjajnom, glatkom i zategnutom (koristi se i za toniranje).

Eliksir zdravlja i mladosti: da li je bolje jesti belo ili crno grožđe...

Smanjuje ožiljke, oštećenja, ublažava znakove starenja, uspešno se nosi sa aknama i bubuljicama.Takođe, ovaj preparat se preporučuje i osobama čija je koža bila izložena stresu. Poput drugih lekovitih ulja i ulje od semenki grožđa se mora držati na tamnim i hladnim mestima, kada ga ne koristimo. Najbolja preporuka je frižider. Ulje od grožđanih koštica može malo i da se stegne ako ga ne koristimo često, ali ako ga držimo u frižideru taj će se proces odvijati puno sporije.

1. Izuzetan je izvor vitamina E i masnih kiselina.

2. Još je bolji antioksidans jer sadrži flavonide i polifenole."Oligomeric procyanidin" flavonid kojeg sadrži ulje od koštica grožđa je gotovo 50 puta jači antioksidans od vitamina E.

3. Odličan je izbor za kardiovaskularni sistem i zdravlje srca,jer smanjuje nivo lošeg LDL holesterola, a povećava novo HDL (dobrog) holesterola, te na taj način smanjuje rizike od pojave koronarnih bolesti. Linoleinska kisolina kojeg sadrže semenke grožđa je vrlo korisna za obolelele od šećerne bolesti.

4. Jača kapilare i popravlja oštećene krvne sudove, sprečava komplikacije i poboljšava cirkulaciju krvi.

5. Ulje od koštica grožđa deluje antiupalno, olakšava bolove kod otečenih zglobova koju uzrokuje reumatoidni artritis i daje im puno veću fleksibilnost.

6. Ekstrakt semenki grožđa može sprečiti razvoj ćelija raka zahvaljujući brojnim antioksidansima.

7. Pomaže kod bolesti kao što su bronhijalna astma, dermatitis i alergije, jer potiskuje naglu produkciju histamina.

8. Bogato je sa omega 6, omega 3 i omega 9 masnim kiselinama, koji utiču na starenje organizma i sprečavaju srčana oboljenja.

Prirodna pasta za zube: sa uljem od semenki grožđa...

9. Ulje od semenki grozđa za lice je naročito delotvorno kao blaga hidratantna krema.

10. Oporavlja kožu nakon opekotina od sunca, smanjuje otoke i odlično zateže kožu lica.

11. Izuzetno je bogato mineralima i vitaminima, te takođe ne uzrokuje nikakve iritacije kože.

12. Ulje semenki sadrži u velikoj količini vitamin E, koji čuva naše ćelijske membrane.

jaca_kapilare_i_pomaze_kod_alergija_12_zdravstvenih_razloga_zasto_treba_koristiti_ulje_od_kostica_grozda_1

Izvor: Dijeta mesečeve mene

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.