Malo ali snažno: lekovitost lanenog semena

Laneno seme donosi brojne zdravstvene benefite, a možete ga upotrebiti čak i u kozmetičke svrhe.

Laneno seme je odličan izvor lignina i omega 3 masnih kiselina i zato se i preporučuje zbog svojih antikancerogenih svojstava. Takođe je i odličan razređivač krvi i preventivno deluje na pojavu kardiovaskularnih oboljenja, visokog holesterola, artritisa, protiv kamena u žuči i bubrezima...

Ove namirnice stalno jedemo zajedno, a ne bi trebalo: izbegnite 7 kombinacija koje nisu dobre za vaše zdravljeOve namirnice stalno jedemo zajedno, a ne bi trebalo: izbegnite 7 kombinacija koje nisu dobre za vaše zdravljeNamirnice nemojte izbaciti sa jelovnika, već pronađite bolju alternativu prilikom kombinovanja sa drugim namirnicama.

Možete svako jutro na prazan stomak žvakati kašičicu sirovog lanenog semena oko 30 minuta ili u slučaju konstipacije potopite seme u mlaku vodu koja je prokuvana i ohlađena. Ostaviti da odstoji šest sati i pojesti uveče pred spavanje. Ne zaboravite i da je laneno seme odlično kozmetičko sredstvo: potopite seme u vodu i pustite da odstoji nekoliko sati. Procedite i vaticu umačite u vodu u kojoj je stajao lan. Rezultate ćete primetiti odmah!

Izvor: Lovesensa

Jelena Lonić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.