Magnetoterapija za bol u zglobovima: 9 pitanja i odgovora o zdravlju kolena, kukova i kičme

Magneti, kalcijum i vitamin alfa D3 leče hrskavicu i kosti i pomažu pri bolovima u kukovima, zglobovima i leđima. Evo kako...

Bolovi u kolenima, sevanje u kukovima i kičmi danas su sve češći zdravstveni problem velikog broja pacijenata. Lečenje istrošenih zglobova danas se uglavnom zasniva na lekovima protiv bolova ili hirurškoj intervenciji, gde se umesto istrošenog zgloba ugradi veštački.

Za sve ove zdravstvene teškoće, međutim, postoji još jedna sasvim prirodna metoda koja se zasniva na blagotvornom dejstvu magnetnog polja na naš organizam.

Koje su rizične profesije?

- U velikom riziku od gubitka hrskavice na rukama su stomatolozi, bubnjari, rudari, drvoseče i svi oni koji drže bušilice ili sprave koje vibriraju dok rade. Promene na zglobovima nogu imaju ljudi čije profesije zahtevaju dugo stajanje ili sportisti koji imaju skokove na čvrstoj podlozi - kaže prim. dr sc. med. Dušanka Mandić, koja je patentirala magnetne MADU trake za lečenje koštano-zglobnog sistema, krvnih sudova i sportskih povreda.

Zbog čega nastaje i treba li da nas brine krckanje u zglobovima...

Šta kad hirurška intervencija nije moguća?

Najčešće se javljaju pacijenti kojima je zbog lošeg stanja zglobova preporučena operacija, koja zbog opšteg stanja nije izvodljiva ili je rizična. Koliko će trajati lečenje zavisi od stanja hrskavice, a da bi se osetili optimalni rezultati, trebalo bi da prođe oko šest meseci.

Kako deluju magneti?

- Specijalni magneti deluju tako što na oštećenim zglobovima dodaju severno dubinsko unipolarno orijentisano magnetno polje, koje podržava regenerativne procese u organizmu. Širok je dijapazon bolesti kod kojih se mogu primeniti ova medicinska sredstva i taj spisak se iz dana u dan širi.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.