Listove ove biljke bacamo, a ne znamo koliko su lekoviti: koje bolesti sprečava list cvekle i kako se upotrebljava
Zašto treba da jedemo listove cvekle - neverovatna lekovita dejstva za koja nismo znali!

Listovi cvekle sadrže celi niz antioksidanata poput kofeinske i elagične kiseline.
Zanimljivo je kako ih u listovima cvekle ima više nego u nekim drugim vrstama povrća Tu je i alfa-linolenska kiselina (ALA) iz porodice omega-3.
Iako je u listovima cvekle prisutna u maloj količini, njeno delovanje nije za baciti. Suprotno aktivnošću omrženih omega-6 masnih kiselina, ublažava upalne procese u organizmu. Njena prisutnost kao i prisutnost betalaina doprinose učinkovitosti listova cvekle u prevenciji i razvoju raka; prvenstveno raka jetre i dojke.
Evo nekoliko jednostavnih načina kako da ih uvrstiti u svoju ishranu.
SALATA: Mlade listove cvekle možete da pomešate s paradajzom, zelenom salatom, maslinama, krastavcima i kockicama mladog slanog sira. Začinite mešavinom maslinovog ulja i limunovog soka.
Kliknite OVDE da pročitate još recepata sa listovima cvekle!
Ostali članci
-
POGLEDAJTE 9. EPIZODU SENSA FLOWS: Valentina…
U devetoj epizodi Sensa Flows pričamo sa Valentinom Mart o supstancama…
-
JEDNOSTAVAN TRIK ZA MRŠAVLJENJE: Kako tokom 24…
Najjednostavniji trik za skidanje suvišnih kilograma - obnavlja ćelije i…
-
Pametnim izborima do zdravlja
Bilo bi divno kada bismo imali nekog vodiča, neko jasno uputstvo koje bi…
-
HRANA KOJA ČUVA ZDRAVLJE ŠTITNE ŽLEZDE: Evo koje…
Hrana koja podstiče zdravlje i funkciju štitne žlezde!
Komentari
Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.