3 LEKOVITA NAPITKA OD JABUKE - ZA UMIRENJE, ČIŠĆENJE KRVI I PROTIV KAŠLJA: Recepti prirodnog lekar Vase Pelagića

Nema toga što ne može da izleči jabuka, naročito ako vam je na poklon pruži ruka prijatelja! To se jasno vidi iz zapisa našeg čuvenog narodnog lekara Vase Pelagića iz čije vam bogate riznice prenosimo tri recepta za lekovite napitke.

"Iskaz nauke i praktike o velikoj koristi jabuke treba da nas pouči da se uvek koristimo ovim divnim rodom, kog možemo imati svake godine po nekoliko meseci", pisao je veliki Vasa Pelagić. "One su podjednako važne i kao hrana, i kao začin, a i lek", tvrdio je.

Pročitajte još:

Napravite domaći čaj za mršavljenje: napitak od ove voćke regeneriše organizam i uništava štetne masti

Zašto svaki dan treba da pojedete jednu jabuku: lekovito voće koje eliminiše otrove iz organizma

1. Protiv nesanice, glavobolje, jake kijavice i navale krvi u glavu treba piti jabukovaču tri do četiri dana, pre i posle podne. Ova kafa se priprema kao i svaka druga - zrele jabuke se iseku na tanke kriške i dobro osuše, a zatim utucaju u prah pa se od njega priprema topli napitak.

2. U sok od jabuke dodati malo mirođije i šećera pa uzimati po kašiku tri puta dnevno da bi se ublažio kašalj i bol u grudima.

3. Domaća šira ili jabukovača je bezalkoholno piće od divljih jabuka koje stoje na hladnom (najbolje bi bilo u bačvi) prelivene vodom, pa fermentiraju. Voda se doliva, a šira može da se pije tokom cele zime. Ova šira leči, tvrdio je Pelagić, mnoga spoljašnja i unutrašnja zapaljenja, čisti krv i jača želudac.

Japanska jabuka, kaki ili persimon: kako se jede i kako utiče na zdravljeJapanska jabuka, kaki ili persimon: kako se jede i kako utiče na zdravljeJapanski kaki ili japanska jabuka uravnotežuje energiju!

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.