Lekovita moć ehinacee, koloidnog srebra i ekstrakta semenki grejpa : biljni ekstrakti u borbi protiv infekcija i prehlada

Lekovitost biljnih ekstrakta je naučno dokazana i koriste se u slučajevima prehlada, urinarnih i vaginalnih infekcija, kao i bolesti desni. Evo gde leži snaga ovih prirodnih antibiotika...

Ehinacea

Ehinacea je jedna od najviše proučavanih biljaka. Njena efikasnost protiv infekcija je i naučno dokazana. Najčešće se koristi u slučajevima prehlade i upale gornjih disajnih puteva, a dobra je i za urinarne i vaginalne infekcije, gljivične infekcije, bolesti desni, infekcije streptokokama i slično.

Prirodni antibiotici: 4 eterična ulja koja leče upale...

Jedna studija, sprovedena prema najvišim naučnim standardima koji uključuju i grupu ispitanika koji su uzimali placebo, pokazala je da su osobe koje su uzimale ehinaceu imale ređe i manje ozbiljne virusne infekcije od onih koje su uzimale placebo.

Koloidno srebro

Snažna antibiotska sredstva srebra poznata su već vekovima. Istraživanja su pokazala da je koloidno srebro - što je zapravo naziv za sitne čestice srebra raspršene u tečnosti - delotvorno u borbi protiv niza mikroorganizama na koje deluje tako što im razara enzim potreban za oksigenaciju. Istraživanja na zečevima pokazala su da može zaštititi organizam od smrtonosne doze toksina difterije.

U 70-im godinama prošloga veka dr Robert O. Beker sa Medicinskog fakulteta u Sirakuzi otkrio je da srebro može uništiti i one bakterije koje su otporne na antibiotike. Iako se pre 30-ih godina prošloga veka ovaj sastojak često koristio, i to oralno, „na usta", ipak je najbolja primena spolja - na primer, protiv kožnih infekcija i infekcija uha, a dobro je i za grgoljanje kod infekcija usne šupljine.

Ekstrakt semenki grejpa

Iako je neugodnog, gorkog ukusa, ovaj ekstrakt deluje i na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije. Njegova efikasnost pripisuje se polifenolima - naringinu, helperidinu i apigeninu - koji, pokazuju neki izvori, deluju na više od 800 vrsta bakterija. Budući da mu je delovanje tako snažno, važno je pri njegovoj primeni koristiti i probiotike kako bi se obnovila i zaštitila crevna flora. Važno je znati da se pri komercijalnoj pripremi koriste hemikalije neproverene sigurnosti. Ako želite „čistiji" proizvod, možete sami samleti semenke grejpa, pa im dodajte glicerin.

Sprečite eteričnim uljima glavobolju i uznemirenost na poslu...

Ekstrakt lista masline

Maslinovo ulje ima blagotvorno i dobro provereno delovanje na organizam, ali manje smo svesni da se iste zasluge mogu pripisati i listu ove biljke. U njemu se kriju mnoga zaštitna svojstva koja i samu biljku štite od bolesti i napasnika. Ovakva svojstva list masline duguje sastojku oleuropeinu koji sprečava razvoj ne samo bakterija, nego i gljivica i virusa. U davna vremena koristio se u borbi protiv malarije, a danas znamo da je ekstrakt lista masline posebno efikasan protiv infekcije kandidom.

Izvor: Sensa

Gabrijela Pajić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.