Lek od zlata

Upotreba zlata u lečenju bila je dugo zaboravljena i tek je sa pojavom homeopatije ovaj plemeniti metal je ponovo počeo da se koristi u leku aurumu.

U klasičnoj homeopatiji lekovi se opisuju kao ljudski karakteri, odnosno kao psihičko stanje osobe. Ukoliko se nečije psihičko stanje uklapa u sliku određenog leka, a pri tom isti lek pokriva i fizičke zdravstvene probleme pacijenta, to je lek koji mu je potreban. No, nemojte se zavarati, nije ni blizu tako jednostavno kao što izgleda na prvi pogled. Većina nas, čitajući o različitim homeopatskim lekovima, može se pronaći u skoro svim lekovima. Ne postoje jasne granice između lekova, i mnogo lekova ima iste ili slične karakteristike, pa je potrebno izuzetno dobro poznavanje materije medike (lekova) da bi se sa sigurnošću prepisao potreban lek. Opisaćemo homeopatski lek koji se pravi od zlata, a zove se aurum.

Zlato se u davna vremena koristilo za lečenje veneričnih bolesti, kao i skrofuloznih promena kod tuberkuloze limfnih žlezda. Dugo je njegova upotreba u lečenju bila zaboravljena i tek je sa pojavom homeopatije ponovo počelo da se koristi.

Aurum dete odrasta sa osećajem da je voljeno samo ako su roditelji zadovoljeni. Često su roditelji veoma zahtevni i očekuju mnogo od deteta u školi, a takođe i u onome u čemu su oni dobri ili su želeli da budu. Takvi roditelji nagrađuju kada su njihova očekivanja ispunjena, odnosno kažnjavaju ako nisu. Aurum dete veoma je osetljivo na kriticizam jer kritika od roditelja znači da oni nisu zadovoljni, pa dete neće biti voljeno. Da bi izbeglo osećaj odbačenosti, dete brzo nauči da daje sve od sebe u svemu, što dovodi do ozbiljnosti i gubitka  dečje spontanosti, i obično dalje progredira u depresiju i pre nego što dete odraste.

Emotivni bol koji aurum dete iskusi rezultat je uslovljene roditeljske ljubavi, ili totalnog odsustva ljubavi, i dovodi do emotivnog zatvaranja, da ne bi došlo do daljeg povređivanja. Aurum nauči rano da bude nezavisan, da se ne oslanja ni na koga i ne pokazuje znake slabosti. Za suprotni pol je nepristupačan, nikada ne daje sebe u potpunosti jer bi to moglo da otvori nezalečene rane. Aurum je jedan od najusamljenijih tipova zbog ranjivosti i straha od odbacivanja, jer je bio emotivno odbačen od roditelja i taj osećaj kasnije se proteže kroz ceo život.

U romantičnoj vezi, međutim, on oseća da postoje šanse da bude voljen i da zaleči stare rane. Naravno, to izaziva unutrašnju borbu između potrebe da se zaštiti i da bude voljen. Aurum se može postepeno otvoriti, i ako je veza dobra, stare rane mogu da se zaleče. U tom slučaju aurum postaje odan partner koji će vezu ceniti pre svega u životu. Takođe će postati i odan roditelj koji će pokušati da izbegne greške svojih roditelja.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.