Leči štitnu žlezdu, pomaže kod ozbiljnih oboljenja i alergije: ovo su sve zdravstvene prednosti crne rotkve

Ako osobe obolele od raznih alergija, nečistoća kože, akni, raznih pega, lišajeva do gljivičnih bolesti uzimaju dijetalne obroke s crnom rotkvom i piju sok od crne rotkve, na dobrom su putu da ozdrave.

Crna rotkva, arapka ili crna arapka pripada porodici krstašica. Vekovima se koristi kao hrana, ali i jedan od najefikasnijih prirodnih lekova. Poznata je u svim kulturama, starom Rimu, Egiptu, Kini i Japanu.

Ona je prirodni antialergin, antibakterik, antioksidans, antireumatik, antiskorbut, antispazmatik, antiviral, aperitiv, detoksikant, digestiv, diuretik, laksativ, mikotik, regenerator, sedativ…

10 prirodnih lekova za neaktivnu štitnu žlezdu10 prirodnih lekova za neaktivnu štitnu žlezduSmanjenje tiroksina, hormona koji proizvodi štitna žlezda, čine telo da uspori, dobije na težini, bude umorno, a kako se…

Crna rotkva je lek za žuč, jetru, pluća i kašalj.

Kako bi zaštitili svoje robove i radnike za vreme gradnje Keopsove piramide, Egipćani su im uz šargarepu i beli luk davali crnu i belu rotkvu. Poznavajući već tada uticaj crne rotkve na čovekovo zdravlje, Egipćani su masovno uzgajali crnu rotkvu za hranu i dobijanje ulja.

Crna rotkva danas se najčešće koristi kao dodatak jelima ili kao začin oštrog, jakog i nadražujućeg ukusa.

Ako osobe obolele od raznih alergija, nečistoća kože, akni, raznih pega, lišajeva do gljivičnih bolesti uzimaju dijetalne obroke s crnom rotkvom i piju sok od crne rotkve, na dobrom su putu da ozdrave.

Crna rotkva pomaže u lečenju najtežih bolestiUlje crne rotkve je otrovno, a dobija se iz semenki.

Zapadna medicina koristi crnu rotkvu za lečenje akni, astme, arterioskleroze, bolesti jetre, bubrežnih kamenaca, bronhitisa, creva, izgubljenog apetita, prolećnog umora, gihta, kašlja, depresivnog, grčevitog i konvulzijskog kašlja, iritacije kože, išijasa, raka, tegoba s plućima, protiv gljivica; protiv manjka vitamina C, nesanice, nadutosti, reume, bolesti štitnjače, tuberkuloze, urinarnog trakta, želuca…

Kod komplikacija sa žuči, bubrezima i jetrom u akutnim fazama potrebno je s oprezom uzimati sok od crne rotkve.

Kako i zašto gluten utiče na štitnu žlezduKako i zašto gluten utiče na štitnu žlezduUkoliko hormoni štitne žlezde ne funkcionišu na optimalnom nivou, tada ni ostatak tela neće funkcionisati na određenom nivou.…

Što se tiče ukusa kora od crne rotkve ima mnogo jači ukus nego bela unutrašnjost crne rotkve. Ali taj ljuti idealni ukus je izvrstan u zimskim danima.

Dokazi sugerišu da ljute namirnice kao što je crna rotkva,mogu sprečiti i izlečiti prehladu stimulisanjem sluznice i čišćenjem zagušenja.

Ali, ljuti ukus crnih rokvi nije jedino svojstvo koje sprečava prehladu i grip, nego bi u tome mogao pomoći i vitamin C jer ojačava imunološki sistem, jer smiruje, čisti i obnavlja ceo organizam.

Salata od crne rotkve znatno pomaže u lečenju smanjenog ili pojačanog rada štitne žlezde.

Izvor: Stvar ukusa/Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.