Pomaže kod 5 oboljenja i oporavlja celo telo: evo zašto svakog dana treba da uzimate vinsko sirće

Eliksir zdravlja i dugog života - evo kod kojih tegoba pomaže vinsko sirće!

Vinsko sirće pravi se fermantacijom crvenog vina, a pored odličnog ukusa ima i brojne benefite po zdravlje, piše Lovesensa.

Sirćetna kiselina koje vinsko sirće sadrži uspešno pomaže kod smanjenja nivoa šećera u krvi. Zato se često preporučuje dijabetičarima, a dokazano je da vinsko sirće smanjuje glikemijski indeks obroka za 30 odsto.

Antikosidanti u vinskom sirćetu i sirćetna kiselina sprečavaju infekcije i oštećenja kože. Istraživnja dokazuju da antioksidant resveratrol koji se nalazi u vinskom sirćetu pomaže u prevenciji raka kože, odnosno melanoma.

Ovaj napitak smanjuje visok pritisak: napravite čaj od božanske biljke i obnovite zdravlje organaOvaj napitak smanjuje visok pritisak: napravite čaj od božanske biljke i obnovite zdravlje organaNapitak od kombuhe je eliksir dugovečnosti - neverovatan prirodni lek protiv viaokog pritiska!

Naučna ispitivanja dokazuju da je vinsko sirće efikasno i u borbi protiv gojaznosti. Ono pomaže da brže sagorimo masne naslage, smršamo i regulišemo apetit.

Antioksidansi kojima je bogato vinsko sirće uspešno se bore protiv slobodnih radikala i pomažu u sprečavanju hroničnih oboljenja.

Čestim konzumiranjem vinskog sirćeta smanjujemno rizik od stvaranja krvnih ugrušaka, regulišemo holesterol, upale i visok pritisak, a samim tim jača se i zdravlje srca.

Vinsko sirće možete koristiti u pripremanju različitih marinada, kao preliv za salatu i u pripremi raznih jela, od povrća do mesa.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.