Kućna medicina: 9 namirnica koje otklanjaju bol i razne tegobe

Kocka šećera će pomoći da štucanje prestane, maslinovo ulje je odlično za bol u uhu. Naš dom čuva mnoge namirnice koje nam mogu pomoći u otklanjanju bolova ili nelagodnosti.

Kućna medicina je najčešće nešto što vam je u porodici oduvek. Domaći lekovi su zdravi i efikasno otklanjaju bol ili nelagodnost. Evo nekoliko lekova sa sajta The Richest, koji su vam na dohvat ruke i koji će vas oduševiti.

1. Crna čokolada za kašalj

Tamna čokolada je najzdravija od svih vrsta čokolade jer je najčistija. Teobromin se nalazi u mnogim sirupima i lekovima protiv kašlja jer umiruje nerve koji su odgovorni za refleks kašlja, a sadrži ga i čokolada. Sledeći put kada osećate 'grebenje i zatezanje' u grlu ili plućima uzmite malo crne čokolade i dugo je žvaćite ili sisajte.

Hipertireoza i hipotireoza: evo koju hranu treba da izbegavate ako imate problema sa štitnom žlezdom...

2. Maslinovo ulje za bol u uhu

Verovali ili ne, maslinovo ulje će vam najbrže ukloniti bol iz uha. Ne samo da se koristi kao lubrikant za smanjenje infekcije već vam može otkloniti i zujanje u ušnoj školjci. Sledeći put kada imate bolove ugrejte maslinovo ulje i stavite tri ili četiri kapi u uho ili natopite vaticu uljem i čvrsto je držite unutra.

3. Kesice čaja za opekotine

Opekotine su prve na listi najčešćih kućnih povreda. Čak i najmanje znaju biti veoma bolne i neprijatne, a ništa vam u tome ne može pomoći kao kesica čaja. Nanesite hladnu i mokru kesicu čaja na opekotinu i bol će automatski nestati.

4. Đumbir za menstrualne bolove

Većina žena, naročito one mlađe, piju lekove isključivo tokom ciklusa kako bi ublažile bolove. Uz pomoć đumbira mogu da izbace i to malo hemijsko trovanje jednom mesečno. Đumbir poboljšava cirkulaciju i protok krvi, i oslobađa umorne mišiće. Najbolji način da se otarasite bola je čaj od đumbira. Ukus je neverovatan, a bolovi u stomaku nestaju za tren.

5. Limun za jutarnju mučninu

Jutarnja mučnina ponekad se može odužiti i na ceo dan. Ujutro ste osetljivi i još ništa niste uneli u organizam tako da ne bi trebalo ni lekove. Ovo je naročitno bitno trudnicama pri jutarnjim mučninama. Miris svežeg citrusa gotovo momentalno otklanja mučninu. Mnogi ljudi koji imaju ovih problema ostavljaju činiju nasečenog limuna pored kreveta.

6. Šećer za štucanje

Štucavica zna biti veoma dosadna i postoji mnogo verovanja kako da je uklonite među kojima je da neko pokuša da vas uplaši ili da pijete vodu preko ruke. Jedino što vam zaista može pomoći je šećer. Sledeći put kada vas muči štucanje, uzmite kockicu šećera.

7. Lepljiva traka za bradavice

Pojava bradavica po telu je veoma neprijatna, a mnogi misle da mogu da ih uklone samo spaljivanjem ili mazanjem tečnim azotom. Prekrite bradavicu selotejpom na nedelju dana. Zatim je odlepite, očistite i ponovo zalepite, na novih nedelju dana. Radite tako dok bradavica sama ne otpadne. Ovaj način je mnogo efikasniji i manje bolan od svih drugih.

8. Jabuke za gorušicu

Gorušica je veoma nelagodna i zna biti bolna. Jabuke sadrže malinske i vinske kiseline koje neutrališu stomačnu kiselinu. jabuke sadrže puno rastvorljivih vlakana koja apsorbuju kiselinu i pomažu varenje.

Da li je moguće isceljenje mislima: moć misli i podsvesti...

9. Soda bikarbona za izbeljivanje zuba

Soda se upotrebljava u razne svrhe, od čišćenja tepiha do eliminisanja mirisa. Ali je uvek možete naći u sredstvima za izbeljivanje zuba i pastama. Ona veoma efikasno uklanja površinske mrlje na zubima. Pomešajte sodu bikarbonu sa sokom od limuna dok ne postane pasta i držite na zubima minut, dva. Ne preterujte kako ne biste oštetili gleđ. Vaši zubi će biti svetliji i svakako čistiji.

kucna_medicina_9_namirnica_koji_otklanjaju_bol_ili_nelagodnost_1

Izvor: BIZLife

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.