Kristali i bilje u službi žena: koje kristale, boje i biljke treba da koristimo kako bismo ojačali zdravlje (SAVET)

Uz pridržavanje ovih kratkih saveta možete na najbolji način da iskoristite prednosti kristala i lekovitog bilja kojima Srbija obiluje.

Ženski kristali mogu da budu svi ahati koji se mogu naći na Fruškoj gori, zatim rozenkvarc, jaspis, gorski kristal i mnoštvo drugog dragog kamenja kojim Srbija obiluje jer je vulkanskog porekla. Svako treba da pronađe svoj kamen – ako ne za sva vremena, onda barem za određeni period. Mahovinasti ahati su pogodni za hormonalni disbalans, gorski kristali za opšte dobrostanje i pojačavanje energije drugih kristala, rozenkvarc ponajviše za lepotu, jaspis za one momente kada padnemo i treba nam neki katapult.

Šumska tajna koja čuva zdravlje: Ivanka Milenković, magistarka bioloških nauka otkriva korisna svojstva pečurakaŠumska tajna koja čuva zdravlje: Ivanka Milenković, magistarka bioloških nauka otkriva korisna svojstva pečurakaVeć dugo su u narodu poznata korisna svojstva gljiva za ljudski organizam, a ova tema sve više zaokuplja i pažnju naučnika.…

Kada je u pitanju lekovito bilje, preporuka je da koristite sve crveno i braon bilje kao što su rotkvice, karanfilić, cimet i njeno veličanstvo – paprika. Crvena papričica je kod nas simbol senzualnosti, strasti, vitalnosti i putenosti. Naime, ovo bilje blagotvorno deluje na korensku čakru koja se nalazi u dnu kičme i direktno je povezana sa našom pripadnošću ovoj zemlji, običajima, verovanjima, istoriji i preživljavanju, koje je u velikoj meri definisalo naš karakter.

Izvor: Lovesensa

Jelena Popović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.