Koje negativne emocije uzrokuju karcinom: dublji pogled na uzroke bolesti

Negativne emocije mogu biti najsnažniji otrovi - evo koje emocije se povezuju sa nastankom karcinoma!

Sve grane medicine trebale bi praktikovati individualniji i holistički pristup pacijentu, jer je svaki organizam potpuno jedinstven i neponovljiv. Jednako kao što posvećuje pažnju anomalijama na fizičkom telu, službena medicina trebala bi uzeti u obzir i probleme na psihičkom i energetskom nivou, jer tamo počinje svaka bolest. Kad se pojavi na telu, to je njeno poslednje stanje.

Zato nijedan lekar ne bi trebao zanemarivati emocije i misli pacijenta, jer su oni glavni uzroci bolesti. I sve bi to trebalo uzeti u obzir prilikom dijagnostifikovanja i terapije.

Ako u sebi nosimo potisnutu bol (iz partnerstva, porodice, detinjstva ...), u mislima neprestano vrtimo "stare filmove", negujući ljutnju i mržnju prema nekome, ta neravnoteža s energetske razine polako prelazi na telesni nivo i oslikava se u obliku bolesti ili raka. Kod žena se negativne emocije najčešće "naseljavaju" na ženskim organima.

12 saveta ponovo rođene: Anita Moorjani pobedila je karcinom i otkrila ključ srećnog života12 saveta ponovo rođene: Anita Moorjani pobedila je karcinom i otkrila ključ srećnog životaU svojoj knjizi "Ponovo rođena" Anita Moorjani detaljno objašnjava šta znači živeti autentično i bez straha. Njena poruka je da…

Prema Lujzi Hej, jedan od razloga zašto žene stvaraju tumore ili ciste na materici je to što okrivljavaju druge i ne preuzimaju odgovornost za sebe, nazivajući to simptomom "sve je njegova krivica ili to je njegovo maslo". Osim toga, mnoge žene obolele od raka dojke ili nisu u stanju reći ne, ili imaju loš odnos prema sebi, a samim tim i prema drugima.

"Grudi predstavljaju majčinski princip. Ako se bolest javi na dojci, to obično znači da smo previše majčinski orijentisani ili želimo previše kontrolisati određene osobe ili situacije. Kada dođe do raka, uvek postoji duboko zameranje", kaže L. Hay. koja je i sama prebolela karcinom.

Grudi su takođe telesna metafora za davanje i primanje. U davnim vremenima naših predaka grudi su simbolizovale obilje prirode i sposobnost stvaranja života. Rak dojke zato se može povezati i s davanjem. Glavne emocije iza raka dojke su obično bol, tuga i nerešeni emocionalni problemi (često povezani s davanjem).

Rak se uvek pojavljuje tamo gde imamo slabu tačku ili čakru koja je najviše neuravnotežena. Rak dojke povezan je s neravnotežom srčane čakre. Dobro je osvestiti kakvu bol nosimo u srcu. Takođe je važno da su istraživači otkrili da se "rupe" u čakrama javljaju nekoliko godina pre pojave bolesti, odnosno karcinoma. Bolest ne nastaje preko noći.

Kontroverzni nemački lekar Ryke Geerd Hamer otkrio je da rak obično ide uz uzorak "šok-sukob" ili emocionalne uzroke koji dugo ostaju nerešeni, pa kaže i da je lečenje emocija najprikladniji način lečenja raka.

To su unutrašnji konflikti i problemi povezani s davanjem ili primanjem. Dakle, ili žena ne može dati ili ne može primiti (ljubav, toplinu, srdačnost, itd.). Čak i američki lekar Lawrence LeShan kaže da je rak povezan s ljudskim unutrašnjim stanjem.

Ako bismo uspeli da posmatramo neravnotežu na energetskim nivoima pre nego što se manifestuju na fizičkom planu, mnoge bi se bolesti mogle sprečiti. Nažalost, energetski nivo bolesti i dalje je tabu tema u današnjoj medicini.

Tu je i osećaj krivice koji nosimo negde duboko u sebi, jer sebi ili drugima ne možemo oprostiti greške, što blokira energiju na grudima. Ako imamo blokiran grudni koš, oslabljena je mogućnost davanja ljubavi.

Rizik od raka dojke povećava se za žene koje su dugo oplakivale gubitak voljene osobe, za one koje su ostale bez posla ili su imale bolne partnerske veze. Ako je žena iznenada napuštena, ako je imala lošeg partnera, bila psihički ili fizički zlostavljana, nakon nekog vremena lako bi se mogla manifestovati ginekološka bolest.

Žene sa karcinomom dojke često su sklone osećaju žrtve, nisu sposobne prihvatiti podršku i pomoć drugih, ne mogu se osloboditi besa, ljutnje i mržnje koju nose i često to skrivaju iza privida dobrote. Često imaju nerešene sukobe sa roditeljima ili majkom ili ne mogu ostvariti kvalitetnu komunikaciju sa decom, što ih duboko boli. Takva se bol "voli naseliti" na grudi.

Postoje i dokazi da žene s karcinomom dojke koje imaju potrebnu emocionalnu podršku supruga ili druge osobe imaju jaču imunološku reakciju i lakše se nose s bolešću. Moramo znati da problem ne uzrokuje sama emocija, već nemogućnost da se ta emocija u potpunosti izrazi, oslobodi, razgradi, kao i nemogućnost "zdrave" i fleksibilne reakcije na situaciju.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.