Klice ovog povrća sprečavaju zloćudne bolesti: ubacite ih u svakodnevnu ishranu

Klice koje smanjuju rizik od zloćudnoih bolesti - ima ih povrće koje često jedemo!

Cvet brokulija često nam se nađe na tanjiru, ali manje je poznato da obilje nutrijenata možemo dobiti iz klica ove "superhrane". U klicama se nalazi još veća koncentracija blagotvornog spoja sulforafana koji jača imunitet, probavu i srčano-nervni sistem, a sve je više naučnih dokaza da sprečava nastanak zloćudnih bolesti.

Za razliku od blagog ukusa cvetova brokolija, klice su pikantnije i odličan su dodatak sendvičima, salatama i namazima poput humusa.

Dodajete li ih u pržena ili kuvana jela, učinite to na samom kraju pripreme, kako biste sačuvali hranjive materije i hrskavu teksturu.

Klice je važno dobro prožvakati kako bi se pritom otpustili enzimi koji aktiviraju sulforafan.

Da li je zdravo jesti ZAMRZNUTO POVRĆE: evo gde morate da budete posebno oprezniDa li je zdravo jesti ZAMRZNUTO POVRĆE: evo gde morate da budete posebno oprezniKako na zdravlja utiče konzumiranje zamrznutog povrća!

Izvor: Sensa.hr

Ivana Vodogažec

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.