Kako za 1 dan ubrzati metabolizam i sagoreti masne naslage: jednostavan i čudesan trik za mršavljenje

Pokrenite metabolizam za samo jedan dan - evo šta treba da uradite!

Gojaznost je okidač za mnoga oboljenja, poput kardiovaskularnih bolesti, srčanog udara ili dijabetesa, piše Lovesensa.

Najčešće je loš izbor namirnica i genetska predispozicija uzrok za usporen metabolizam i otežano gubljenje kilograma. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Djuk u Severnoj Karolini dokazuje da ne morate držati stroge i naporne dijete kako biste ubrzali metabolizam, skinuli masne naslage ili sačuvali vitkost. Dokazano je da ukoliko svakog dana smanjite svoju ishranu za 300 kalorija, uspećete lakše da se rešite viška kilograma i metabolčički proces će bolje funkcionisati.

Ovi znakovi pokazuju da ste ubrzali metabolizam: proces u kojem se hrana pretvara u energijuOvi znakovi pokazuju da ste ubrzali metabolizam: proces u kojem se hrana pretvara u energiju"Glad i često pražnjenje crva su posledica brzine kojom telo metaboliše hranu", kaže zdravstveni stručnjak Trejsi Gluhek.

Istraživanje je sprovedeno na 147 osoba i dokazano je da nakon što su svakodnevno smanjili obrok za 300 kalorija dnevno, mnogi su bez velikih odricanja uspeli za dve godine da se reše do 10 kg. Stručnjaci ističu da muškarci dnevno treba da konzumiraju od 2 000 do 3000 kalorija, a žene od 1 600 do 2 400 kalorija. Kada odlučite da se opdreknete određenih kalorija, važno je da pravilno selektujete hranu. Zadržite hranljive namirnice poput svežeg voća i povrća, hrane biljnog porekla, orašaste plodove, semenke i mahunarke, a prerađenu hranu svedite na minimum ili u potpunosti izbacite iz jelovnika.

Kao primer, navodimo namirnice koje otprilike imaju oko 300 kalorija i koje treba da izbacite iz svakodnevne ishrane. Na primer, krosana sa sirom ima oko 320 kalorija, sladak mafin oko 200 kalorija, kalorijska vrednost parčeta pice sa topljenim sirom kreće se od 150 do 650 kalorija. Mala porcija pečenog krompira bez bilo kakvih dodataka ima oko 160 kalorija, prosečna kesa čipsa sadrži 274 kalorije, mala porcija pomfrita oko 230 kalorija, a jedna čokoladica (sa filom ili kikirikijem) sadrži 280 kalorija.

Navedene namirnice goje, ali sadrže minimalno hranljivih materija i ubrzo nakon što ih pojedemo bićemo ponovo gladni. Zato je važno osloboditi se bespotrebnih kalorija i pružiti telu pravo zadovoljstvo uživanja u zdravoj hrani. Samo tako ćete uspeti da dođete do željene težine i sačuvate zdravlje organizma.

Voćni detoks: 5 vrsta voća koje ubrzava metabolizamVoćni detoks: 5 vrsta voća koje ubrzava metabolizamAntioksidansi koji pomažu ubrzanju metabolizma, sprečavaju zadržavanje tečnosti i eliminišu toksine i masti iz organizma!

Izvor: Lovesensa

T.A.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.