Kako terapija cvetnim esencijama pomaže kad nas ekstremne destruktivne emocije čine bolesnim

Cvetne esencije su katalizator promena i mogu da budu od velike pomoći u donošenju odluka: velikih i malih, lakih i teških.

Samo onaj koji je prošao mnogim putevima može da pokaže tačan pravac. Od psihoterapije, homeopatije, do floriterapije, uz konstantno usavršavanje i edukovanje, mr Tanja Šešum iskustveno je tražila odgovore i pronalazila rešenja. Svojim napretkom, istrajavanjem i ostvarivanjem ideja svedoči tome da možda zaista nekada ništa nije realno, ali je apsolutno moguće, ako mi u to verujemo i ako mi to kreiramo

Već prvih dana u redakciji ovog magazina, među brojnih knjigama, inspiraciju za novi tekst, novu priču, a često i novi dan, pronalazila sam u redovima knjige Bolji život iz dana u dan, čija je jedna od autorki bila i Tanja Šešum. Kada smo se srele, bila sam prehlađena. Sustigli su me umor, prevelika želja da stignem mnogo sa premalo svega na raspolaganju - vremena, sredstava, ljudi - sagorela sam u sopstvenoj vatri, ali još uvek nespremna da to sebi i priznam.

Aromaterapeutski odmor: duboko disanje uz alepski bor...

Tanja se široko osmehivala, gledala me blago i strpljivo, nenametljivo analizirala, i uz nekoliko ključnih saveta i mnoštvo literature smo se rastale. Za taj dan. Ali je počela saradnja koja je tokom ovih godina pomogla mnogima da prevaziđu strahove, sumnje, da počnu nove životne priče i otisnu se u nove avanture. Jedna rečenica koju je Tanja izgovorila na našem Sensa vikendu, kada je bila predavač, ostala mi je urezana, oslikavajući i nju kao ličnost u brojnim slojevima: „Dok svaka kuća u Srbiji ne bude imala bočicu balkanskih cvetnih esencija, neću se smiriti!". Odlučnost, istrajnost, posvećenost, želja da pomogne, istraživački duh i mnogo znanja dali su rezultate.

Tada je malo njih znalo da balkanske cvetne esencije postoje, a ovih dana mnogi u rukama drže novu knjigu koju je objavila Tanja sa Balkancima, kako voli da ih zove, u glavnoj ulozi. „Ove godine sprovedeno je veliko istraživanje dejstva balkanskih cvetnih esencija na DIAKOR-u, aparatu iz kvantne medicine, i fantastični rezultati koji su dobijeni predstavljali su inicijalnu kapislu za nastanak prve knjige o 'Balkancima'", kaže Tanja. „U knjizi je predstavljeno 50 najkorisnijih cvetnih esencija na način koji omogućava svakom zainteresovanom za floriterapiju da se informiše o tome kako može da pomogne sebi i svojim bližnjima, za koje sve tegobe i probleme se esencije mogu koristiti, kao i čitav niz korisnih psiholoških saveta koji primenjeni zajedno sa esencijama sinergistički deluju kao pojačivači dejstva esencija. Moj cilj je bio da knjiga bude napisana jasno i jednostavno i da bude interesantna i korisna većini čitalaca".

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.