Kako smršati uz pomoć mladog i punog Meseca: evo koju hranu treba da jedete u ovim mesečevim fazama

Ovo nije klasična stroga Mesečeva dijeta, već jednostavan način detoksikacije i mršavljenja pomoću energije Meseca!

Kao što utiče na plimu i oseku, mesečeve mene značajno utiču i na naše telo i um, piše Lovesensa.

Mesec je povezan sa ženskom energijom, a mnoge dame tvrde da energija mladog i punog Meseca pomaže da se lakše rešimo viška kilograma.

Čaj od šipurka: evo šta se dešava u telu ako svako jutro pijete ovaj napitak

Ljudsko telo u sebi sadrži oko 60 procenata vode, a Mesec značajno utiče na element vode. Zato se u organizmu događaju određene promene usled smene mesečevih faza.

Postoje razne Mesečeve dijete, ali svakako treba izbegavati one koje podrazumevaju gladovanje i nezdrav način skidanja kilograma. Ako jedete određenu hranu tokom mladog i punog Meseca možete uspeti da pročistite organizam od toksina, obnovite energiju, izbacite višak tečnosti iz tela i smršate nekoliko kilograma.

Pun Mesec dijeta

Za vreme punog Meseca ključ mršavljenja je u detoksikaciji. Primenjuje se jednostavna dijeta od samo tri dana. Tokom ove dijete treba da jedete samo prirodne, neprerađene, organske namirnice. Na primer, jabuke, šargarepe, jaja i pirinač. Slatkiše zamenite voćem, a grickalice povrćem.

Konzumirajte i biljke koje su prirodni detoksikatori jetre poput crne rotkve i ruzmarina. Pijte puno vode

Smanjuje šećer u krvi, pomaže da smršamo i čuva zdravlje srca: ove namirnice su spas od teških oboljenjaSmanjuje šećer u krvi, pomaže da smršamo i čuva zdravlje srca: ove namirnice su spas od teških oboljenjaOva hrana pomaže u prevencii dijabetesa, topi masne naslage i sprečava kardiovaskularna oboljhenja - evo zašto je važno da jedete…

Mlad Mesec

Tokom vladavine mladog Meseca preporučuje se pridržavanje mono dijete 3 dana. Mono dijeta podrazumeva da jedan dan jedete samo jednu vrstu namirnice. Na primer, danas ćete jesti jabuke, a sutra ćete grickati sir. Iako broj namirnica koje unosete dnevno u ovoj dijeti nije striktno ograničen, nikako nemojte preterivati. Jedite samo onoliko da ne biste osećali glad. U periodu mladog Meseca organizam se pročišćava, čiste se bubrezi, creva i osvežćava se koža.

Dok traje energija mladog Meseca u jelovniku obavezno treba imati zeleno lisnato povrće, konzumirati koprivu, piti čaj od breze i jesti crnu rotkvu.

Napomena: Pre primene ove dijete konsultujte se sa svojim lekarom!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.