Kako se rešiti bolova bez lekova: holističke terapije koje vraćaju zdravlje

Bol je jedan od najčešćih uzroka narušenog zdravlja, onaj koji nam oduzima radost, snagu i energiju. Ali bolni signali našeg tela šalju nam važne poruke. Te informacije mogu pomoći u traženju holističkih pristupa koji nam ponovo mogu vratiti osmeh na lice.

Kao izvrsna alternativa često nepotrebnom uzimanju analgetika ističe se meditacija. Naime, analgetici sadrže opioide, materije koje učestvuju u blokiranju sprovođenja impulsa bola prema mozgu. Ljudski organizam i prirodno proizvodi sopstvene opioide kako bi suzbio bol – istraživanja su pokazala da je taj efekat izražen pri kognitivnoj psihoterapiji, hipnozi, akupunkturi...

Ali, u meditaciji opioidi nisu potrebni – ona smanjuje bol i bez njih, otkriveno je naučnim istraživanjem koje je podržao američki Nacionalni centar za komplementarno i integrativno zdravlje (NCCIH), čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Journal of Neuroscience.

Šta je ZAZEN meditacija: 3 koraka za smiren um i čist osećaj srećeŠta je ZAZEN meditacija: 3 koraka za smiren um i čist osećaj srećeJedan od najlakših i najefikasnijih načina da postignemo unutrašnji mir je putem meditacije. Predstavljamo vam ZAZEN meditaciju,…

Istraživanje su sproveli naučnici iz Medicinskog centra Wake Forest koji su kod ispitanika koji su praktikovali meditaciju, pomoću posebnog leka, blokirali aktivnost opioida, a meditacija je i dalje bila efikasna u smanjenju bola. Smatra se da bi ovo otkriće moglo doprineti lečenju bola, posebno hroničnog, bez uobičajenih lekova. Osim toga, određene vrste meditacije, kao što je mindfulness, uče nas kako da prihvatimo sve senzacije i osećanja, pa tako i bol. Kada se izveštimo u toj praksi, doživljaj bola često se smanjuje.

Lekovita meditacija za žene u menopauzi: 3 načina da se oslobodite stresa, tuge i nervozeLekovita meditacija za žene u menopauzi: 3 načina da se oslobodite stresa, tuge i nervozeSavršene jednostavne meditacije za žene u menopauzi - evo kako da se za samo nekoliko minuta dnevno oslobodite stresa!

Biorezonaca odlično pomaže protiv glavobolje i bolova u lokomotornom sistemu. U zavisnosti od poremećaja, tretman traje 5 - 30 minuta i potpuno je prijatan i bezbolan. Za akutne promene (npr. akutne bolove u leđima) dovoljno je 3 - 5 tretmana, a za hronična oboljenja otprilike desetak tretmana. Biorezonanca se odlično dopunjuje sa akupunkturom zato što obe metode deluju na energetske tačke.

Izvor: Sensa

Ivana Vodogažec

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.