Kako se gubi i stiče samopouzdanje

Nedostatak samopouzdanja jedno je od najtežih i najporaznijih osećanja koje vam izmiče tlo pod nogama i u korenu je mnogih životnih problema.

Vaš lični doživljaj pouzdanja u sebe i sposobnosti da dostignete postavljenje ciljeve u velikoj meri uslovljava i uspeh u tome. Ukoliko ne verujete u svoje sposobnosti, ukoliko se osećate manje vrednim, svi ciljevi će da vam izgledaju daleki, a savladavanje prepreka na tom putu delovaće nemoguće.

Samopouzdanje i vera u sebe ključni su za ostvarenje svakog životnog cilja.Vaše ponašanje neraskidivo je povezano sa procenom vlastitih sposobnosti i vrednosti. Da biste se uzdali u sebe morate da poznajete sebe, da znate svoje mogućnosti i ograničenja, svoje prednosti i svoje nedostatke. Ukoliko ne poznajete sebe i nemate dobru komunikaciju sa sobom nećete ni moći da se oslonite na sebe.

Kada, u kontaktu sa nepoznatim ljudima ili situacijama, osećate napetost i pritisak, reč je o vašoj percepciji da ste izloženi opasnosti od povređivanja, jer ste nešto slično već proživeli. Javlja vam se osećaj straha, stida i nesigurnosti. Često je takvo stanje izazvano nekim traumatičnim događajem iz ranog detinjstva ili doživljenim, ali nerazgrađenim opterećujućim stanjima.

Kako se gubi samopouzdanje

Samopouzdanje možete da izgubite zbog različitih životnih okolnosti, ograničavajućih uverenja, loše slike o sebi i ukoliko sebe ne volite. Vaša ranjivost posledica je straha od neuspeha, greške, neodobravanja, odbacivanja, neprijatnosti, a vaša reakcija je – nesigurnost.

Nedostatak samopouzdanja jedno je od najtežih i najporaznijih osećanja koje vam izmiče tlo pod nogama i u korenu je mnogih životnih problema. Zbog niskog nivoa samopouzdanja ljudi najčešće sabotiraju dobre stvari u životu. Ostaju u nezdravim bračnim odnosima, nezadovoljni su na poslu, a ništa ne menjaju. Gube motivaciju i interesovanje za bilo kakve promene, imaju problema sa zdravljem, teško donose odluke, osećaju se neuspešno i negativni su u svemu. Slika koju imaju o sebi i koju prenose okruženje loša je.

Samopouzdanje možete u potpunosti da vratite radeći na uklanjanju blokada i razvojem sopstvenih potencijala. Jednom novom metodom - wingwave, koja neposredno deluje na limbički sistem mozga - može da bude razvijeno jako samopouzdanje. Uz pomoć ove metode oslobađate neke stvari na površinu, postajete toga svesni i činite mnoge korake u životu u pravom smeru, a sve to iz jednog pozitivnog i opuštenog stanja, donoseći dobre odluke.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.