Kako očistiti jetru od toksina: jedan prirodni napitak pomaže kod lečenja masne jetre

Jetra je centralna laboratorija organizma za preradu i prečišćavanje otrova, a evo koji napitak čuva zdravlje ovog važnog organa!

Masna jetra je učestala pojava, pogotovo kod osoba starijih od 50 godina. Ako procenat masti u jetri pređe 10 odsto, to znači da je masna i da bi trebalo nešto preduzeti.

Važno je prepoznati poremećaj pre nego što prouzrokuje ozbiljno oštećenje jednog od najvažnijih organa.

Jetra je centralna laboratorija organizma za preradu i prečišćavanje otrova i zato je moramo čuvati i održavati zdravom jer, u protivnom, može povući i mnoge druge tegobe u organizmu.

U ranoj fazi terapija se svodi na promenu načina ishrane i stila života. Zamašćena jetra u najvećem broju slučajeva neće dovesti do komplikacija koje su opasne po život, ali može uzrokovati brojne zdravstvene tegobe.

Svakog dana popijte ovaj čaj ako želite ravan stomak: prirodni lek protiv nadimanja i gasovaSvakog dana popijte ovaj čaj ako želite ravan stomak: prirodni lek protiv nadimanja i gasovaOvaj čaj sigurno imate u kuhinji - neverovatan prirodni lek koji opušta mišiće i pomaže kod problema sa nadimanjem stomaka!

Jetra je najveći organ u našoj trbušnoj šupljini, smeštena je sa desne strane stomaka, odmah ispod dijafragme.

Kod odraslih osoba teška je od od 1,2 do 1,6 kilograma. Mekana je, crvenkasto-smeđe boje. Ona je riznica vitamina, minerala, korisnih šećera i masnoća koji su našem organizmu neophodni za normalno funkcionisanje.

U jetri se štetne masnoće iz ishrane pretvaraju u materije koje su nam potrebne ili se filtriraju za izbacivanje iz organizma.

Međutim, ukoliko je količina masti u tom organu veća od pet odsto njegove ukupne mase, tada se radi o poremećaju poznatom kao masna jetra. U tom slučaju dolazi do zapaljenskog procesa i moguće je uvećanje ovog organa.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.