Kako nas mleveni biber i med leče od prehlade i virusa: ojačajte celokupan imunitet

Kombinacija meda i bibera neverovatno jača imunitet - evo šta treba izbegavati, a šta koristiti kod prehlade!

Prema ajurvedi, odnosno drevnom indijskom načinu lečenja - savetuje se da počnete da pijete toplu vodu, čaj i toplo mleko ako dođe do prehlade.

Efekat će biti još bolji ako svakom toplom napitku dodate i malo izrendanog đumbira.

Takođe, preporuičuje se da ljudi koji pate od prehlade borave ui toplom i da piju čist đumbirov čaj kojoi je odličan za smanjenje temperature i čišćenje disajnih puteva.

5 namirnica koje ne treba da koristite kada kada imate virus5 namirnica koje ne treba da koristite kada kada imate virusPreterano konzumiranje rafiniranog šećera nije dobra ni kada ste zdravi, ali je posebno je problematično kada vas uhvati stomačni…

Tokom prehlade je vrlo važno i kakav imate način ishrane. Masna, kalorična i teška hrana negativno utiče na vaše zdravlje. Prema ajurvedskom učenju prehlada je uzrok dugotrajne neravnoteže u telu uzrokovane lošim navikama. 

Pri lečenju kašlja ajurvedska medicina protivi se uzimanju vitamina C iz limuna i pomorandži, jer sadrže kiselkasti ukus koji nadražuje grlo, pojačava izlučivanje sluzi i kašalj.

Umesto njih preporučuju sveže mleveni biber s medom, jer u biberu ima vitamina C, a med jača imunitet.

3 načina da sprečite herpes na ustima: ojačajte imuni sistem i zaštitite se od ovog virusa3 načina da sprečite herpes na ustima: ojačajte imuni sistem i zaštitite se od ovog virusaAko tokom zime imate problem sa herpesom na ustima, treba da znate kako da ojačate imunitet i sprečite ovaj virus!

Prilagođeno za: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.