Kako napraviti domaće ulje od cimeta: lek koji ublažava posledice stresa, čisti kožu i poboljšava cirkulaciju

Cimetovo ulje deluje antibakterijski i antigljivično, a pomaže i varenju i izbacivanju viška tečnosti iz organizma. A evo i kako da ga napravite...

Postoje dve vrste cimetovog ulja. Esencijalno cimetovo ulje je veoma jako i pravi se od listova i kore. Drugo je ekstrahovano ulje koje možete i sami veoma lako da napravite, piše Stvar ukusa.

Uzmite 6 prutića cimeta, stavite u teglu i prelijte s litrom maslinovog ulja. Ukoliko ne možete da nađete u prodavnici prutiće cimeta, možete rastvoriti 100 g cimeta u prahu u 50 ml maslinovog ulja.

Ukoliko pravite ulje sa štapićima, nakon prelivanja maslinovim uljem, zatvorite teglu i ostavite na sobnoj temperaturi 3 nedelje. Protresite teglu nekoliko puta na dan, a nakon 3 nedelje procedite ulje i sipajte ga u tamnu staklenu bocu. Dobili ste pravi eliksir zdravlja!

Cimet, beli luk, semenke suncokreta: 7 prirodnih zamena za so u jelima...

Cimet je veoma snažan antioksidans i štiti ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala. Ovo domaće ulje se može koristiti kao prevencija i lek za mnoge zdravstvene tegobe. Koristite ga kao preliv za salate, dodajte u sosove ili ga pak nanosite na mesto upale. Međutim, ne preporučuje se dugotrajno uzimanje ovog ulja. Uzimajte najviše 2 kašičice na dan, jednu ujutro i jednu uveče.

3 kombinacije meda i cimeta za zdravlje i vitku liniju...

Cimet i cimetovo ulje ublažavaju posledice stresa i deluje preventivno na gubitak pamćenja. Takođe, čiste kožu, poboljšavaju cirkulaciju i ubrzavaju metabolizam. Ovo zdravo ulje deluje preventivno na moždani i srčani udar. I ne samo to, cimetovo ulje deluje antibakterijski i antigljivično i sprečava razvoj raka debelog creva. Ovaj domaći preparat će pomoći i u varenju i izbaciti višak tečnosti iz organizma. Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte svog lekara.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.