Kako INDIJSKA prirodna medicina leči KORONA virus: ove biljke štite telo od opasnih infekcija

Ajurveda pomaže da se zaštitimo od korona virusa - evo koje biljke i napitke treba da uzimate!

Glavni izazov za zdravlje celog čovečanstva trenunto je COVID-19, odnosno korona virus koji se proširio po celom svetu, piše Lovesensa.

U borbi protiv ovog virusa najbolja prevencija je higijena - redovno pranje ruku, dezinfikovanje površina u domu koje često dodirujemo i nošenje zaštitne maske i rukavica.

Ajurvedska (indijska) medicina naglašava da je za prevenciju korona virusa jednako važno jačanje imuniteta prirodnim lekovima kako bi se telo, ukoliko dođe u dodir sa virusom, moglo lakše da se izbori sa ovom respiratornom infekcijom.

Eksperti u oblasti ajurvede preporučuju sledeće lekovite biljke: guduči, amla bobice i nin.

5 neophodnih VITAMINA u epidemiji KORONA virusa: jedite ovu hranu, jačajte imunitet, sačuvajte zdravlje5 neophodnih VITAMINA u epidemiji KORONA virusa: jedite ovu hranu, jačajte imunitet, sačuvajte zdravljeVašem telu su sada neophodni ovi vitamini - evo koja hrana ih sadrži!

Jedan od najdelotvornijih prirodnih lekova je propolis. Ako dnevno popijete ili kroz jelo ubacite kašiku propolisa, vaš imunitet će biti jak, a pluća i respiratorini sistem zdravi i zaštićeni.

U ajurvedi dobra probava je ključna za zdravlje celog organizma i ima veliku ulogu u zaštiti tela od bolesti. Zato je važno koristiti što više zdravih namirnica, lekovitih biljaka i toplih napitaka tokom epidemije virusa.

Indijska medicina u borbi protiv korona virusa preporučuje sledeće čajeve: Čaj od mente, čaj od đumbira, čaj od cimeta i čaj od komorača.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.