Prve dve faze menstrualnog ciklusa: kako održimo zdravlje i emotivnu ravnotežu od 1. do 20. dana ciklusa

Praćenjem prirodnih ritmova i daoističkih principa možemo iskoristiti sve faze ženske energije.

Mi žene smo izuzetno interesantna bića. U nama se krije toliko različitih faza i osobina, da možemo u svakom trenutku delovati ili kao lek ili kao otrov na sve oko nas. U sebi imamo neverovatno čudesne moći koje su nam dostupne ako znamo da skupimo energiju i usmerimo je na pravo mesto.

Prva stvar koju treba da naučimo je kako da svoje mane upotrebimo na najbolji mogući način. To možemo da postignemo kroz praćenje prirodnih ritmova i daoističkih principa.

Jedite ove namirnice i zaštitite se od bolesti: evo koja hrana sadrži omega-3 masne kiseline, a nije ribaJedite ove namirnice i zaštitite se od bolesti: evo koja hrana sadrži omega-3 masne kiseline, a nije ribaUravnotežena biljna ishrana zahteva angažovanje i posvećenost jer ukoliko želite da doživite pun efekat promena koje uvodite,…

Kineska tradicionalna medicina ima fascinantan pogled na ženske menstrualne cikluse. Ona kaže da žene svakog meseca prolaze kroz 4 faze, koje se baziraju na specifičnom ritmu tela i prirode. Ako se prilagodimo prirodnim potrebama tela, postići ćemo fizičko zdravlje, emocionalni balans i bolji odnos sa okolinom.

Isto kao što u prirodi postoji jin i jang princip, i naš period takođe ima jin i jang osobine. To znači da smo dve nedelje u jang energiji, koja važi za mušku, svetlu, aktivnu i ekstrovertnu a dve nedelje u jin energiji, koja je ženska, mračna, pasivna i introvertna. Ovog meseca ćemo upoznati prve dve, sledećeg druge dve, a zatim osobine menopauze. Za prvi dan se računa 1. dan početka ciklusa.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.