Kako da sprečite miome materice: ovi prirodni lekovi su pravo čudo za žensko zdravlje

Najbolji prirodni lekovi za prevenciju i lečenje mioma materice!

Miomi materice su benigne izrasline koje rastu unutar mnaterice i mogu uzrokovati razne zdravstvene i reproduktivne probleme, piše Lovesensa.

Miomi se najčešće uočavaju na sistematskim ginekolooškim pregledima, a simptomi se retko kad javljaju ili ih pacijentkinje prepisuju nekim drugim tegobama. Ipak, ukoliko imate bolne cikluse, bolove u stomaku ili donjem delu leđa, čestu potrebu za uriniranjem, zatvor ili bol tokom seksulanog odnosa, važno je da što pre odete na pregled.

Pored standardne medicinske terapije, stručnjaci preporučuju i razne prirodne lekove za prevenciju i lečenje mioma.

5 mirisnih lekova za nesanicu5 mirisnih lekova za nesanicuIskoristite šetnju u prirodi da naberete mirisne trave koje će vas uljuljkati u najlepši san...

Ishrana

Istraživanja vršena na životinjama i ljudima dokazuju da način ishrane značajno utiče na pojavu i lečenje mioma materice. Dokazano je da kod osoba koje često konzumiraju crveno meso, masnu i visokokaloričnu hranu postoji veći rizik od pojave mioma. Preporučuje se da pri lečenju mioma crveno meso zamenite belim ili uzimate proteine biljnog porekla.

Studija sprovedena 2011. godine na oko 22 000 žena u perimenopauzi, pokazala je da žene koje redovno konzumiraju voće i vitamin A iz namirnica životinjskog porekla manje su podložne promenama na materici.

Vitamini

Vitamin A sadrže mlečni proitvodi, riba i meso, a evo koje još namirnice pozitivno utiču na prevenciju mioma materice:

riblje ulje (losos, tuna)
Hrana bogata flavoonidima (bobičasto voće)
zeleno povrće (brokoli, spanać i prokelj)
soja
bob

Osobe koje ne mogu organizmu da obeznbede dovoljnu količinu vitamina, u dogovoru sa stručnjakom mogu da uzimaju suplemente.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.