Kako da sprečite bolest prostate: ova hrana i vežbe sprečavaju i leče probleme sa prostatom

Bolest prostate može da se spreči i reguliše adekvatnom ishranom i vežbama, a evo koji je najbolji vid prevencije!

Sve više muškaraca ima problem sa bolestima prostate, a evo kako treba da se hranite, kako da vežbate i živite kako biste se zaštitili od bolesti!

Svima koji imaju problema sa prostatom, doktor Boris Skačko savetuje:

Veoma je važno da poboljšate  cirkulaciju krvi u oblasti karlice. Odviknite se od pražnjenja bešike u stojećem položaju. Ovo treba raditi u sedećem položaju. Tako  se reguliše cirkulacija krvi u prostati i poboljšava njena funkcija.

 Ulje crnog kima jača imunitet i leči zglobove: egipatski drevni lek za stotinu bolesti (Nigella sativa) Ulje crnog kima jača imunitet i leči zglobove: egipatski drevni lek za stotinu bolesti (Nigella sativa)Ulje crnog kima deluje kao prirodno sredstvo u lečenju nesanice i blažih depresivnih stanja.

Korisne su i posebne vežbe, na primer: stojte leđima naslonjeni na zid. Noge  raširite malo više nego što je širina ramena i čučnite koliko god možete, trudeći se da leđa budu ravna i da dodiruju zid. Čučnite bar 2-3 puta. Trebalo bi da ovu vežbu radite više puta u toku dana, kad god imate priliku. Ako tokom dana većinu vremena provodite sedeći, dolazi do zastoja krvotoka u karličnoj oblasti, što loše deluje na prostatu, izaziva pojavu hemoroida, narušava metabolizam itd.

Odlično pomaže kod ovog problema i plivanje, tokom koga se poboljšava cirkulacija krvi, a rad nogu istovremeno masira prostatu. Drugi način za poboljšanje cirkulacije krvi je:  čestalo napinjanje i opuštanje mišića karlice, to se može učiniti gotovo svuda, čak i u prevozu. U smislu prevencije, takođe je veoma važno održavati dobro stanje lumbalnog dela  kičme.  Za to su korisne  jednostavne vežbe. Mogu se izvoditi tako što se ispruže ruke i po inerciji okreće telo levo-desno.

Važnost i učestalosti pražnjenja urinarnog sistema za sprečavanje prostatitisa. Kod muškaraca koji prazne bešiku 5 puta i češće dnevno, rizik od razvoja raka bešike i raka prostate je upola manji od onih koji bešiku prazne manje od 5 puta dnevno.

 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.