Kako da se oslobodite glavobolje i stresa: rešenje je jednostavnije nego što mislite

Svakodnevna izloženost stresu donosi brojne prateće tegobe, kao što su glavobolje. Srećom, lekovi nisu jedino rešenje.

Glavobolja i vrtoglavica mogu se javiti usled smanjenog unosa kiseonika u organizam. Najčešći uzrok tome je plitko, odnosno nepravilno disanje. Pokušajte da udišete na nos umesto na usta jer ćete tako sprečiti unošenje većeg broja bakterija i toksina, a izdišite na usta.

Šta obavezno treba da radite da biste živeli zdravije: jednostavna dnevna rutinaŠta obavezno treba da radite da biste živeli zdravije: jednostavna dnevna rutinaZa zdrav život primenite ovu rutinu svakog dana i bićete zadovoljniji i vitalniji.

Primenite duboko disanje svakog dana pre spavanja. Možete da legnete ili da sednete, bitno je da se udobno smestite. Osvestite udah i osetite kako vam se stomak blago popunjava vazduhom. Zadržite kratko dah, a potom počnite da izdišete dok se vazduh penje ka grudnom košu i ustima. Izbrojte do 4 za udah, a do 6 za izdah.

Hrana bogova: zašto je važno da jedete grožđeHrana bogova: zašto je važno da jedete grožđeSezonko voće - grožđe, smatralo se hranom bogova i to ne bez razloga.

Možete da žmurite i da se fokusirate na svoj dah dok zamišljate kako sa svakim udahom unosite pozitivnu energiju, dok sa izdahom izbacujete ružne misli i toksine. Ovu vežbu možete da primenjujete svakog dana jer smanjuje emocionalnu napetost i depresiju, a opušta telo.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.