Kako da prepoznate rizične upale u telu: ovih 6 simptoma pokazuju da je organizam ugrožen

Pta izaziva opasne upale u telu - ovi simptomi su znak da je organizam ugrožen!

Upala se javlja kada se telo bori sa stvarima koje mu nanose štetu, poput infekcija, povreda ili toksina, piše Lovesensa.

Kada nešto ošteti ćelije, telo oslobađa hemikalije koje pokreću imuni sistem. Odnosno, oslobađaju se antitela, proteini i pojačava se dotok krvi do oštećenog dela organizma. Ceo proces traje po nekoliko sati ili dana ukoliko je u pitanju akutna upala.

Ove simptome ne smete nikako ignorisati: kako da znate da li vašem telu nedostaje manganOve simptome ne smete nikako ignorisati: kako da znate da li vašem telu nedostaje manganNedostatak mangana može da bude opasan po zdravlje - evo koji simptomi se javljaju!

Hronične upale nastaju kada je telo u stalnoj pripravnosti i konstantno se bori protiv negativnih efekata u organizmu. Hronična upala vremenom može negativno uticati na tkiva i organe, i izazvati niz različitih oboljenja.

Kod akutnih upala uglavnom se javljaju simptomi poput bola, crvenila ili otoka. Simptomi koji ukazuju na hronične upale su mučnina, groznica, osip, bol u stomaku, bol u grudima i pojava osipa ili krasti u ustima.

Hronične upale uzrokuju netretirane akutne upale, automiune bolesti ili dugotrajna izloženost iritirajućim faktorima (industrijske hemikalije, zagađen vazduh). Takođe, hronične upale mogu uzrokovati i loše životne navike poput pušenja, gojaznosti, alkohola i hroničnog stresa.

Upale mogu da izazovu razna oboljenja poput kardiovaskularnih bolesti, reumatodnog artritisa, karcinoma, dijabetesa tipa 2, gojaznosti, astme i neurodegenerativnih poremećaja (Alchajmerova bolest).

Hrana koja menja šaku lekova: ako jedete ovih 7 namirnica, telo postaje otporno na bolestHrana koja menja šaku lekova: ako jedete ovih 7 namirnica, telo postaje otporno na bolest7 namirnica za koje stručnjaci veruju da bolje leče telo od raznih medikamenata!

Upale se leče isključivo terapijama koje prepiše stručno lice, a u službi prevencije možete koristiti razne namirnice koje štite telo od hroničnih i akutnih upala u organizmu.

Istraživanja su pokazala da sledeće namirnice sprečavaju upale u telu: maslinovo ulje, zeleno povrće, paradajz, masnija riba (losos, sardine, skuša), orašasti plodovi, voće (trešnje, borovnice, pomorandže).

Hrana koja je rizična po zdravlje i može biti okidač za upale: rafinisani ugljeni hidrati (beli hleb, peciva), pržena hrana (pomfrit), crveno meso i prerađeno meso.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.