Kako da poboljšate metabolizam: ova 2 pića čiste telo od štetnih metabolita

Jedno piće za ujutru, drugo za veče - evo koja dva napitka sprečavaju metaboličke poremećaje!

Postoje osobe koje su rođene sa genetskom predispozicijom za metaboličke poremećaj za koje ne postoji lek, ali ova dva pića mogu da otklone opasne toksine iz tela i sačuvaju zdravlje, piše Lepa & srećna.

Kako da očistite jetru od toksina: napravite prirodni lek za izbacivanje otrova iz telaKako da očistite jetru od toksina: napravite prirodni lek za izbacivanje otrova iz telaTaloženje toksina u telu može da bude kobno za organizam, a evo kako da napravite prirodni lek i očistite jetru od otrova!

Postoji izreka da pića ne treba mešati, ali ova dva pića su definitivno izuzetak. Istraživanja su dokazala da crno vino i zeleni čaj sadrže epigalokatehin galat (EGCG) koji blokira toksične metabolite. Metaboliti su produkti metabolizma koji nisu štetni za telo sve dok ne metaboliziraju u jetri i tada postaju toksični. Za ovo stanje ne postoji lek i uglavnom su pacijenti ceo život na strogom režimu ishrane.

Zašto treba da pijete sodu bikarbonu sa vodom: nauka otkrila koje bolesti leči soda bikarbonaZašto treba da pijete sodu bikarbonu sa vodom: nauka otkrila koje bolesti leči soda bikarbonaNaučnici su dokazali da soda bikarbona ima odlično dejstvo na zdravlje celog organizma, a evo koje tegobe i oboljenja leči ako je…

Nekontrolisana produktivnost metabolita je toksična i može uzrokovati različite brojne i duševne bolesti. Istraživači ističu da EGCG i taninska kiselina mogu da spreče delovanje opasnih metabolita, a samim tim smanje rizik od Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Ovo istraživanje naglašava da je možda ovo rešenje za razne degenerativne bolesti, genetske poremećaje, pa čak i karcinom. Zato ujutru slobodno uživajte u šolji zelenog čaja, a uveče se opustite uz čašu crnog vina.

procitajte.jpg

Kako da izgubite masne naslage tokom PMS: ova hrana reguliše hormone i smanjuje apetit u periodu pre ciklusa

PMS je povezan sa stvaranjem ženskih hormona estrogena i progesterona, a uz pomoć određenih namirnica možete se osećati bolje, ali i izgubiti kilograme.

To govore rezultati novih istraživanja koji su među ženama sproveli istraživači sa Univerziteta u Kopenhagenu.

Organizovanjem ishrane tako da u svakoj fazi ciklusa organizam dobije ono što mu treba, ispitanice su tokom šestomesečnog kliničkog ispitivanja u proseku izgubile 2,23 kilograma, kaže Limor Baum, dijetetičar iz Njujorka.

Antiage ishrana koja smanjuje oksidativni stres: top 9 namirnica koje podmlađuju organizamAntiage ishrana koja smanjuje oksidativni stres: top 9 namirnica koje podmlađuju organizamGodine najbolje „brišu" konzumacijom namirnica bogatih antioksidansima.

"Žene treba da uvedu više reda u svoju ishranu. Naime, postoje faze tokom ciklusa kad je sasvim u redu da jedu više, no to ne znači da treba posegnuti za polovinom torte ili ribom koja se pržila u dubokom ulju. Postoje i druge namirnice koje mogu utoliti glad, a neće dovesti do nakupljanja masti u organizmu", kaže Limor Baum.

"Na primer, pozitivan efekat tokom PMS ima vitamin B6 koji je uključen u razgradnju estrogena u jetri, ali i unos kalcijuma i magnezijuma. Vrlo dobra je kombinacija magnezijuma i vitamina B6 koji ćete povećati jedenjem krtog mesa (ako niste vegetariajnac), ribe, integralnih žitarica i zelenog lisnatog povrća. Vitamini B grupe, kao i kalcijum i magnezijum, mogu se unositi i u obliku dodataka ishrani i sedam dana pre menstruacije, kako biste umanjile promene u raspoloženju i povećale telesnu energiju", kaže nutricionista Sandra Marić Bulat.

Ona dodaje kako smanjenim unosom soli možemo smanjiti zadržavanje vode u telu.

"Pšenične klice, hladna presovana ulja umanjuju osetljivost dojki. Dovoljno je unositi ih takođe sedam dana pre menstruacije. Zatim, unos kofeina treba ograničiti na maksimalno tri šoljice na dan, ali postepeno jer naglo smanjenje kofeina može uzrokovati glavobolje", ističe nutricionista.

Tokom ciklusa treba jesti male i redovne obroke, kako biste održali ravnomerni nivo šećera u krvi, i izbegavati šećer.

"Unos slatkiša zahteva još veći unos slatkoga i tako se vrtimo u krug. Nakon unosa šećera dolazi do glavobolje i preskakanja srca", pojašnjava Sandra Marić Bulat.

Iako žene često imaju osećaj da im uoči menstruacije treba čokolada, ona samo popravlja raspoloženje, što je rezultat feniletilamina u kakau. No učinak je kratkotrajan. I alkohol spada u zabranjene namirnice jer deluje na promene u raspoloženju i ponašanju.

Prva faza

Dani 1. do 5:

Od prvog dana menstruacije većina žena oseća olakšanje jer prestaju napetost i razdražljivost, kao i bol u karlici i dojkama koje trpimo uoči menstruacije. Ova hormonska promena obično čini da se žene osećaju umorno. U ovoj fazi apetit je obično manji nego inače. Slušajte svoje telo - manji i laganiji obroci biće dovoljni.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.