Kako da jedete JAJA i brzo izgubite kilograme: jednostavan i zdrav trik za mršavljenje

Kako da jedete jaja i gubite kilograme - nutricionisti ih preporučuju u mnogim režimima ishrane!

Jaja su na listi najzdravijih namirnica na svetu, jer su bogata visoko kvalitetnim proteinima, zdravim mastima, vitaminima i mineralima, piše Lovesensa.

Osim što fantastično deluju na zdravlje celog organizma, jaja su idealana namirnica za skidanje masnih naslaga. Ako želite da oslabite i povratite zdravu težinu, obavezno uključite jaja u svoj jelovnik.

Joga vežbe za mršavljenje: trening koji pomaže da se brzo i zdravo rešite masnih naslaga (VIDEO)Joga vežbe za mršavljenje: trening koji pomaže da se brzo i zdravo rešite masnih naslaga (VIDEO)Kako joga pomaže da skinete masne naslagae - pogledajte odlične vežbe za mršavljenje!

Evo zašto treba da jedete jaja tokom dijete:

1. Sadrže malo kalorija

Najlakši način da oslabite jeste da smanjite dnevni unos kalorija. Jedno veće jaje sadrži samo oko 78 kalorija, a vrlo je bogato nutijentima, posebno žumance.

Tri veća kuvana jaja sadrže samo oko 240 kalorija, a ukoliko im dodate porciju povrća, dobićete kompletno jelo od samo 300 kalorija.

Ako dodajte jajima ulje ili puter, to znači da unosite još dodatnih 50 kaorija. Zato je kuvanje najbolji način pripreme jaja tokom dijete.

2. Vrlo su zasitna

Jaja zbog velikog nivoa proteina čine da se brzo zasitimo i duže ostanemo siti. Visokoproteinska hrana najbolje reguliše apetit.

Istraživanja pokazuju da jelo od jaja čini da se duže osećamo siti, za razliku od drugih jela iste kalorijske vrednosti.

Dijeta bogata proteinima regulisaće apetit za oko 60 odsto i smanjiti potrebu za grickalicama i slatkišima.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.