Kako da izlečite um telom: fizička rešenja za mentalne probleme

Veza uma i tela je neiscrpna tema za istraživače, a sve češće se bave uticajem uma na telo. Ipak, ne treba zaboraviti i obrnuto i to - blagotvorno - dejstvo!

Drevna mudrost govori o vezi između mentalnog i fizičkog zdravlja - gotovo svaki mentalni problem ima fizičko rešenje. Iako je zapadnoj medicini trebalo neko vreme da se te drevne mudrosti prisete, studija za studijom dokazuje snažan odnos između tela i uma.

Dok smo svi svesni prednosti koje donosi pozitivno razmišljanje, nekad je bivanje izvan našeg uma najbolji način lečenja.

Teslini talasi zdravlja i Tesla komunikacija duše: Kako otkriti zašto neko na nesvesnom planu odbija isceljenje...

Evo koje fizičke lekovite aktivnosti se preporučuju, po rezultatima novih naučnih istraživanja, za danas veoma česte mentalne tegobe.

Ako ste depresivni... Šetnja do 200 minuta nedeljno ili 30 minuta dnevno. Neke studije su pokazale da hodanje može biti delotvorno jednako kao antidepresivni lekovi.

Ako ste rastreseni... Udahnite nekoliko puta duboko kako biste poboljšali pažnju i preusmerili energiju. Naučnici sa univerziteta Viskonsin-Medison dokumentovali su svojim istraživanjima da duboko disanje može izuzetno da poboljša efikasnost.

Ako ste zabrinuti... Vežbajte s tegovima kako biste ublažili osećaj brige, straha i nervoze. Istraživanje tima sa Univerziteta u Novom Meksiku pokazalo je da trening od umerenog do visokog intenziteta otpora može da rasprši osećaj teskobe.

Ako ste pod stresom... Upišite se na jogu. Studija iz Nacionalnog centra za biotehnološke informacije otkrila je vezu između joge i otpuštanja neurotransmitera gama aminomaslačne kiseline koja ublažava stres i anksioznost.

kako_da_izlecite_um_telom_fizicka_resenja_za_mentalne_probleme 2.jpg

Izvor: Wall

Tea Filipović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.