Kako da izaberete dezodorans koji odgovara vašem telu: evo koji preparati sprečavaju neprijatan miris

U potrazi za savršenim dezodoransom ili toaletnom vodom, često biramo proizvode koji ne prate prirodnost našeg tela. Prirodni preparati mogu biti idealan izbor za vas...

Čak i ako ne nameravate da u potpunosti pređete na prirodne preparate kada su dezodoransi u pitanju, s vremena na vreme poželjan je detoks tog osetljivog područja ispod pazuha.

Prema stručnim definicijama, dezodorans je preparat čija je osnovna funkcija ograničavanje i sprečavanje razvoja bakterija, plesni i kvasaca koji uzrokuju neprijatan miris tela. Da bi se to postiglo, u dezodoransu se nalaze antimikrobni, ali i parfemski i drugi sastojci koji će kožu dodatno da namirišu.

Nežni dodir zelene salate: osvežavajuće pakovanje za lice (EFIKASNO + ZA SVE VRSTE KOŽE)Nežni dodir zelene salate: osvežavajuće pakovanje za lice (EFIKASNO + ZA SVE VRSTE KOŽE)Leto donosi suv i topao vetar, ali i sunce i morsku so koja ponekad izazove iritacije na koži. Blaga maska od zlene salate…

Danas je poznato vrlo mnogo preparata protiv znojenja koje nazivamo dezodoransima jer nam je tako lakše da objasnimo na šta mislimo, ali oni se uobičajeno dele na sledeće preparate:

Dezodorans – može da bude u obliku kreme, u čvrstom (pločica) i tečnom obliku roll on ili kao aerosol (sprej) varijanta. Svima im je zajednička karakteristika da sprečavaju nastanak bakterija i virusa koji uzrokuju neprijatan miris.

Antiperspirant – sadrži dodatke koji prvenstveno zaustavljaju znojenje, ali ne sprečavaju nastanak bakterija, virusa i plesni.

Sprej za telo ili toaletna voda – s manjom dozom alkohola sprečava nastanak bakterija, ali prvenstveno parfimiše kožu.

Usporite starenje i vratite koži sjaj: tajna žena koje uvek izgledaju sveže i zadovoljnoUsporite starenje i vratite koži sjaj: tajna žena koje uvek izgledaju sveže i zadovoljnoTajna dobrog izgleda krije se u samopouzdanju i zadovoljstvu, a koža će vam biti zahvalna ako joj obezbedite dnevnu dozu moćnog…

Puderi – sprečavaju znojenje ili smanjuju njegovo dejstvo tako što upijaju znoj i često imaju parfemsku notu, pogotovo puderi za stopala.

Kristalni kamen – napravljen je od prirodne mineralne soli, isušuje kožu i sprečava nastanak bakterija. Ne sadrži nikakav miris pa ga često koriste ljudi sa alergijama.

Izvor: Lovesensa

Mary Novosel

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.