Kako da držite Candidu pod kontrolom?

Budući da smo izloženi sve većem stresu, zagađenju i lošoj hrani, nije ni čudo sa se kod velikog broja ljudi javljaju i češće gljivične infekcije. Najrasprostranjenija je Candida Albicans. Saznajte kako da povratite ravnotežu organizma i stavite kandidijazu pod kontrolu.

Candida naseljava različite delove tela i simptomi mogu biti različiti. To mogu biti bele naslage na jeziku ili nadutost stomaka i slab apetit. Ukoliko vam je utvrđena kandidijaza poslušajte ove savete koji će Candidu držati pod kontrolom.

Jedite organsku hranu jer sintetički pesticide, fungicidi i herbicidi negativno utiču na naš mikrobiom. Oslabljen ekosistem sistema za varenje je idealna prilika da se razvije infekcija Candidom.

Priprema tela za kompletnu detoksikaciju: najbolje ajurvedske preporuke za čišćenje organizmaPriprema tela za kompletnu detoksikaciju: najbolje ajurvedske preporuke za čišćenje organizmaIako je stara hiljadama godina, tradicija ajurvede i dalje ima najsloženiji i najdetaljniji sistem detoksikacije. Ovaj proces se…

Unosite umerene količine proteina životinjskog porekla. Ovi proteini se razlažu na amino kiseline koje su neophodne za obnavljanje ćelija, tkiva i organa i tato nemojte izbaciti meso iz svoje ishrane ukoliko imate kandidijazu. Najbolja opcija su ćuretina, riba, jaja ali i neka crvena mesa kao što su organska jagnjetina i junetina. Crveno meso jedite samo jednom nedeljno dok ostale proteine treba da unosite svakodnevno.

Recept za sok koji čisti jetru od toksina: odlilčno povrće za detoksikacijuRecept za sok koji čisti jetru od toksina: odlilčno povrće za detoksikacijuSve namirnice stavite u blender i konzumirajte napitak odmah - odličan sok za detoksikaciju jetre!

Jedite organsko povrće koje je bogato fitohemikalijama. Ova jedinjenja su našem telu neophodna kako bi učestvovala u regeneraciji organizma. To su beta karotenoidi koje nalazimo u zelenom i žutom povrću; likopeni koje nalazimo u crvenim paprikama, paradjzu i crvenom grejpfrutu; lutein koji nalazimo u lisnatom zelenom povrću; antocijanidini koje nalazimo u luku. Povrće je veoma važno i zbog svog alkalnog delovanja te utiče na smanjenje kiselosti organizma. Bar 60 odsto vaših dnevnih obroka bi trebalo da se sastoji od povrća.

Začinsko bilje treba da postane važan deo antifungalne dijete. Koristite korijander, ruzmarin, peršun, origano, majčinu dušicu, mirođiju. Sve ove začinske biljke imaju antiupalno delovanje.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.