Jednostavne vežbe u znaku broja 3 protiv bolova u stopalima

Vežbe u znaku broja 3 ciljaju na 3 najčešća izvora bolova u stopalima i najbolje rezultate daju ako ih radite 3 puta na dan...

Vežbe protiv bolova u stopalima u znaku broj 3 su jednostavne i ne zahtevaju mnogo vremena, a preporučuje ih njujorška instruktorka pilatesa Erika Bloom.

1. Rastezanje prstiju.

Sedite na stolicu i desno stopalo stavite na levo bedro. Prste leve ruke ispreplićite s prstima desnog stopala (kao da se sa stopalom "držite za ruke"). Prste ruke i stopala stisnite i držite 10 sekundi, a zatim ih rastegnite pa tako držite još 10 sekundi. Izvedite 3 puta svakom nogom.

2. Masaža tabana.

Tenisku lopticu postavite ispod drugog prsta (onog do palca) desnog stopala. Lopticu lagano kotrljajte celom dužinom tabana 1 do 3 minuta. Ponovite levim stopalom.

3 koraka do zdravih stopala...

3. Vežba za petu.

Sedite, ispružite desnu nogu i levo stopalo oslonite na unutrašnju stranu desnog bedra. Nagnite se unapred pa desni palac "zakačite# između malog i domalog prsta, a levi palac između palca i prsta do njega; ostale prste ruke oslonite na taban.

Ispruženu nogu pri saginjanju unapred možete saviti. Stopalo lagano povucite rukama kako biste rastegli nogu i pritom "zakačene" prste povucite jedan od drugog da biste razdvojili prste na nogama.

Držite 30 sekundi i za to vreme tabane masirajte prstima. Izvedite dva puta svakom nogom.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.